Japanin äidit ydinvoimaa vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Japanin äidit ydinvoimaa vastaan

"Äidit johtavat useita ruohonjuuritason liikkeitä, jotka toimivat ydinvoimaloiden sulkemisen puolesta", sanoo Aileen Miyoko Smith.

http://www.flickr.com/photos/gdeniz/5535514993/sizes/z/in/photostream/

Vihaiset äidit horjuttavat Japanin ydinvoimateollisuutta.

Joulun alla pääosin naisista koostunut yli sadan hengen joukko marssi Japanin ydinturvavirastoon vaatimustensa kanssa. He penäävät läpinäkyvää tutkimusta Fukushiman onnettomuudesta ja kaikkien ydinvoimaloiden pysyvää sulkemista.

"Äidit johtavat useita ruohonjuuritason liikkeitä, jotka toimivat ydinvoimaloiden sulkemisen puolesta", uusiutuvaa energiaa edistävän Green Action -järjestön johtaja Aileen Miyoko Smith kertoo.

Japanin 56 ydinvoimalasta 6 on nyt kiinni. Osan sulkeminen johtuu stressitesteistä, joita tehtiin sen jälkeen, kun maaliskuinen maanjäristys ja tsunami paljastivat vakavia puutteita turvallisuudessa.

Pahimmalla tuhoalueella Fukushiman voimalan ympäristössä korkeat säteilyarvot estävät yhä 150 000 ihmisen kotiinpaluun. Tutkimusten mukaan lähiseudun viljelmät ovat altistuneet säteilylle, ja sitä on löydetty myös kauppojen vauvanruoista.

Japanin hallitus ilmoitti hiljan, että Fukushiman tilanne on hallinnassa. "Voimistamme toimintaamme, jotta estämme sen, että valtio ja ydinvoimateollisuus käynnistävät laitoksia uudelleen", Smith sanoo.

"Tavalliset ihmiset eivät halua ydinvoimaa, koska se on vaarallista. Toinen viestimme on, että emme luota enää hallitukseen", aktivisti Takanobu Kobayashi sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia