Jacob Zuma: Gaddafi haluaa aselepoa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jacob Zuma: Gaddafi haluaa aselepoa

Etelä-Afrikan presidentin Jacob Zuman mukaan Libyan johtaja Muammar Gaddafi olisi valmis aselepoon.

Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma tapasi maanantaina Libyan johtajan Muammar Gaddafin. Zuman mukaan Gaddafi olisi valmis aselepoon, mutta ehdot ovat epäselvät, kirjoittaa brittiläinen Guardian.

Tapaamisen jälkeen Zuma kertoi, että Gaddafi olisi "valmis toteuttamaan tiekarttaa", joka perustuisi Afrikan Unionin rauhansuunnitelmassaan esittämään tulitaukoon sekä sopimukseen humanitaarisesta avusta ja uudistuksista. Sekä Libyan kapinalliset että Nato ovat kuitenkin hylänneet tiekartan.

Gaddafia vastustavien kapinallisten moraalia kohotti tieto siitä, että kaikkiaan 120 upseeria on jättänyt Gaddafin. Tieto julkistettiin Roomassa pidetyssä Italian hallituksen järjestämässä lehdistötilaisuudessa, johon osallistui Libyan armeijan kahdeksan korkea-arvoisen upseeria.  Yksi upseereista syytti Gaddafia kansanmurhasta.

Kenraali Melud Massoud Halasan mukaan Gaddafin joukkojen suorituskyky on merkittävästi laskenut, samoin enää kymmenen kenraalia on Gaddafille uskollisia.

Qatarilaisen al-Jazeeran mukaan länsimaisia joukoja on havaittu Misratan alueella. Samoin on huhuttu brittiläisten erikoisjoukkojen osallistukisesta Gaddafia vastustavien joukkojen toimintaan.

Britannian puolustusministeriön tiedottaja kuitenkin kiisti Guardianille tiedon erikoisjoukoista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia