Uutiset

Israel pyrkii kaupan keskukseksi

Israel rakentaa uuden rautatien ja trimmaa satamiaan noustakseen Lähi-idän tavaraliikenteen keskukseksi.

(IPS) -- Kun Syyriassa raivoaa sota ja Egyptin epävakaus huolettaa Suezin kanavan käyttäjiä, Israel trimmaa infrastruktuuriaan. Tavoitteena on nousu Lähi-idän tavaraliikenteen keskukseksi.

Israelissa hyväksyttiin lokakuussa yksi maan kalleimmista kuljetushankkeista: rautatie Punaisenmeren rannalla sijaitsevasta Eilatista Ashodin satamaan Välimerellä. Se nähdään Eurooppaa ja Aasiaa yhdistävänä siltana, joka tarjoaa vaihtoehdon Suezille.

Suunnitteilla on myös yksityinen konttiterminaali tai kaksi Ashodin ja/tai Haifan satamaan.

Uusi Silkkitie?

Israelin ulkomaankauppaa hoitaa kolme merisatamaa, joista Haifa on suurin. Kaupungin pormestari Jona Jahav lobbaa ahkerasti uuden terminaalin puolesta.

Haifasta on vaikkapa Irakiin lyhyempi maayhteys kuin Jordanian Aqabasta, jonne pitää ensin matkata laivalla Suezin kautta.

Haifassa toimivan suuren laivanrakennus- ja satamayhtiön Israel Shipyards Portin toimitusjohtaja Shlomi Fogel on pääministeri Benjamin Netanjahun luottomies. Hän käy kauppaa monen sellaisenkin arabimaan kanssa, johon Israelilla ei ole diplomaattisuhteita.

Fogel visioi Silkkitien uusversiota, jossa Haifa toimisi idän ja lännen rahtiliikenteen keskuksena.

Intoa ja epäilyä

Fogel muistuttaa, että jos laivaan osuisi ohjus Suezilla, sen matka voisi viivästyä kuukausilla. "Meidän on hyödynnettävä epävakaa tilanne avaamalla vaihtoehtoinen reitti Haifasta itään."

Merenkulun konsultti Jehuda Hajut epäilee Eilat-Ashdod-radan ja Haifan mahdollisuuksia. "Meidän pitäisi uudistaa satamamme aivan toisessa mitassa, eikä niin tapahdu."

Haifa ei kuitenkaan luovuta. Tieyhteyksiä sisämaahan parannetaan, ja 67 kilometrin rautatie suoraan Jordanian rajalle on rakenteilla.

Vapaata kauppaa

Israelin ja Jordanian vuonna 1994 solmima rauhansopimus on poikinut yhteisesti hallinnoidun vapaakauppa-alueen Jordan Gateway Industrial Parkin Jordanian puolelle.

"Emme tarvitse politiikkaa olojen normalisointiin ja rauhaan. Gateway avaa Israelin yrityksille mahdollisuuden etsiä uusia markkinoita ja tarjota teknologiaa arabimaille", alueen israelilainen toimitusjohtaja Juval Jacobi sanoo.

Jordanialainen pääjohtaja Qassem al-Tbaishi uskoo, että Gateway toimii yhteistyön mallina muille ja tuo Jordaniaan työtä sekä investointeja.

Eri merkki arabeille

Esimerkin tarjoaa autoihin suodattimia valmistava israelilainen yritys, joka aloitti vuonna 2009 toiminnan Jordan Gatewayssa. Se työllistää 40 jordanialaista, valtaosin naisia.

"Tuotenimemme on Gur Filter, mutta arabimaissa se on Irbid Filter. Kyllä siellä tiedetään, että tuote on israelilainen, mutta siitä ei puhuta", kertoo yhtiön israelilainen toimitusjohtaja Joram Bental.

"Bisnes on bisnes ja Mooses on Mooses", muistuttaa haifalainen satamayrittäjä Fogel. Hänen mukaansa "taloudellinen rauha" on alueen nykyoloissa tärkeintä.

talouskauppaliiketoiminta Lähi-ItäIsrael Suomen IPS

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Ylös nostetussa kädessä oleva kyltti, jossa lukee Black Lives Matter.

Kukaan ei tiedä, miten paljon viharikoksia Suomessa tapahtuu, sillä aina niitä eivät tunnista edes uhrit itse – Uusi sähköinen työkalu kerää tietoa

Vain pieni osa viharikoksista ilmoitetaan poliisille, ja siksi niistä tiedetään vain vähän. Anti-Racist Forum -järjestössä kehitetään nyt matalan kynnyksen raportointityökalua osana oikeusministeriön hanketta. ”Jotkut kokevat häirintää päivittäin. Silloin voi käydä niin, että siihen tottuu”, kertoo koordinaattori Akunna Onwen.
Seinämaalaus sotilaista tähtäämässä naista Betlehemissä.

Sopimus kuin sopimus, palestiinalaiset häviävät aina

Israel ja Arabiemiirikunnat ilmoittivat eilen solmivansa diplomaattisuhteet. Osana sopimusta Israel hylkäsi ainakin toistaiseksi suunnitelmansa liittää osia miehitetystä Länsirannasta itseensä. Palestiinalaisilla näyttää kuitenkin olevan enää vain hävittävää, kirjoittaa Teija Laakso.
Suomen lippu lipputangossa.

Valtiovarainministeriön budjettiesitys: Kehitysyhteistyöhön ensi vuonna lisää rahaa

Koronapandemian aiheuttamista talousongelmista huolimatta Suomen kehitysyhteistyövaroihin esitetään lisäystä ensi vuonna. ”Kehitysyhteistyön riittävä rahoittaminen on paitsi maailman köyhimpien ihmisten, myös suomalaisten etu”, kiittelee Fingon kehityspolitiikan asiantuntija Niina Tenhio.
Rivi lapsia pesemässä käsiään hanojen alla.

Raportti: 43 prosenttia maailman kouluista on ilman käsienpesumahdollisuutta

Kouluja avataan koronasulun jälkeen, mutta etenkin vähiten kehittyneissä maissa viruksen leviämistä on vaikea estää, koska käsienpesumahdollisuutta ei ole.
Laiva satamassa.

Järjestöjen uusi meripelastusalus aloittaa Välimerellä – ”Tavallisten ihmisten yhteinen vastalause EU:n rasistiselle politiikalle”

Välimeri on ollut koronaviruksen ja viranomaisten toimien takia aikoina tyhjä pelastusaluksista. Nyt Lääkärit ilman rajoja ja Sea-Watch ovat laskemassa liikkeelle uuden aluksen.