Iso Numero tulee kaduille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Iso Numero tulee kaduille

Suomen kulttuurilehdet ovat julkaisseet katukulttuurilehden köyhien myytäväksi. Myös maailma.net on ollut mukana tekemässä lehteä.

Suomen vähävaraiset voivat nyt tienata myymällä Iso Numero -lehteä kaduilla. Myynti alkaa maanantaina 30.5.

"Se, että on köyhä, ei tarkoita sitä, etteikö olisi kykeneväinen hoitamaan omia asioitaan ja toimimaan tässä yhteiskunnassa. Haluamme antaa tilaisuuden, koska asunnottomille ja vähävaraisille työn saaminen on lähes mahdotonta", muistuttaa Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton Kultin toiminnanjohtaja Hanna Kaisa Hellsten Voiman verkkolehdessä Fifissä.

Kultin käynnistämään hankkeeseen on haettu mallia muun muassa brittiläisestä Big Issue -lehdestä, joka on yksi kuuluisimmista maailmalla myytävistä katulehdistä. Ideana on, että Suomessa esimerkiksi asunnottomat ja Romanian romanit voisivat myydä lehteä.

"Meiltä kysyttiin, onko Suomen köyhyystilanne todella niin paha, että tällaista lehteä täytyy tehdä. Kyllä se ikävä kyllä vain niin on", lehden päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski kommentoi.

Myös maailma.net on ollut mukana tekemässä Isoa Numeroa. Lehden toimitussihteerinä toimineen Janne Hukan mukaan on tärkeää muistaa, että köyhyys ei katso kansalaisuutta tai etnistä taustaa.

"Köyhyyttä ei myöskään poisteta pelottelemalla tai ajamalla köyhiä pois silmistä. Siihen tarvitaan isojen poliittisten ohjelmien lisäksi pieniä positiivisia tekoja meiltä kaikilta. Ison Numeron ostaminen on yksi tällainen teko", Hukka sanoo.

Ison Numeron painos on 2 000 kappaletta, ja se on kertaluontoinen vapaaehtoisprojekti. Sen myyminen kaduilla on laillista toimintaa. Mukana numeron toteuttamisessa on ollut yli 20 lehteä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia