Intiassa yhä enemmän superrikkaita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Intiassa yhä enemmän superrikkaita

Rikkaiden omaisuus nelinkertaistuu lähivuosina, ennustaa tutkimus.

Intian rikkaimmat omistavat yhteensä jo noin 1,3 biljoonaa euroa. Vuosina 2018–2019 heidän omaisuutensa tulee olemaan lähes neljä kertaa nykyistä suurempi, kertoo intialaispankki Kotak.

Kotak perustaa arvionsa yli 150:n niin sanotun ultrarikkaan markkinatutkimukseen sekä esimerkiksi luksuspalveluiden tuottajien haastatteluihin.

Ultrarikkaiksi eli noin kolme miljoonaa euroa omistaviksi lasketaan Intiassa yhteensä noin 117 000 ihmistä eli noin 0,009 prosenttia maan väestöstä. Määrä on kasvanut 16 prosenttia vuosista 2012–2013 ja heidän omaisuutensa viidenneksen.

Raportin mukaan parantuneen taloustilanteen ja Intian uuden hallituksen herättämän toiveikkuuden myötä rikkaiden optimismi ja luottamus talouteen on kasvanut, ja se näkyy myös heidän lisääntyneessä kulutuksessaan ja muuttuneissa investoinneissa. Siinä, missä rikkaat vuonna 2012 käyttivät varoistaan noin 30 prosenttia, viime vuonna osuus oli jo 44. Yleisimpiä käyttökohteita ovat korut, vaatteet ja luksusmatkailu.

Tutkimuksen mukaan noin 60 prosenttia rikkaista lahjoittaa rahaa myös hyväntekeväisyyteen, etenkin koulutukseen ja ruoka-apuun.

Noin kolmannes intialaisista elää äärimmäisessä köyhyydessä eli alle eurolla päivässä. Tuloerojen ei kuitenkaan uskota johtavan jännitteisiin.

"Ihmiset tietävät, että joku on rikas ja joku on köyhä ja he jatkavat elämäänsä", toteaa brittilehti Guardianin haastattelema tutkija Murali Balaraman.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia