Ilmastokapitalismi voitti Cancunissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ilmastokapitalismi voitti Cancunissa

Vastikään päättynyttä Cancunin ilmastokokousta on monissa lausunnoissa pidetty menestyksenä, varsinkin verrattuna Kööpenhaminan vastaavaan kokoukseen. Transnational Institutin (TNI) mukaan Cancunis

Vastikään päättynyttä Cancunin ilmastokokousta on monissa lausunnoissa pidetty menestyksenä, varsinkin verrattuna Kööpenhaminan vastaavaan kokoukseen. Transnational Institutin (TNI) mukaan Cancunissa voitti ilmastokapitalismi, kaikki muut hävisivät.

TNI:n mukaan Cancunin onnistumista puolustavat näkemykset perustuvat saavutettuun kansainväliseen yhteisymmärrykseen - Bolivia oli ainoa soraääni. Samoin positiivisiksi saavutuksiksi on kirjattu avoimmuuden lisääminen päästövähennyksissä sekä Maailmanpankin johtama ilmastorahasto.

Monet ilmastoasiantuntijat kuitenkin huomauttavat, että sekä Kööpenhaminassa että Cancunissa sovitut toimet eivät johda keskilämpötilan alenemiseen kahdella asteella, vaan sen kohoamiseen neljällä viidellä tai jopa seitsemällä asteella, jolloin seuraukset olisivat tuhoisat.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia