Ilmasto huolettaa Kiinassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ilmasto huolettaa Kiinassa

Kiinalaisista 60 prosenttia toivoo, että heidän maansa ottaa johtavan roolin ilmastonmuutoksen hillinnässä.

(IPS) -- Kiinalaisista 60 prosenttia toivoo, että heidän maansa ottaa johtavan roolin ilmastonmuutoksen hillinnässä. Yhdysvalloissa vastaavaa toivoo 44 ja Britanniassa 41 prosenttia, kertoo Yougov-yhtiön 15 maassa tekemä kysely.

Kiinalaisten toiveisiin on jo osin vastattukin. Maan hiilidioksidipäästöt nousevat uusimman ennusteen mukaan huippuunsa 2025, viisi vuotta etuajassa, ja alkavat sitten laskea, ilmenee London School of Economicsin tuoreesta tutkimuksesta.

Se vähentää päästöjen kokonaismäärää niin, että uhkaava maapallon lämpötilan kahden asteen nousu saatetaan välttää.

Yougovin kyselyn mukaan kansalaisten huoli ilmastosta on suurin Aasian-Tyynenmeren alueella, joka on altis merenpinnan nousulle, kuivuudelle ja myrskyille.

Ilmastonmuutosta pitää hyvin vakavana uhkana 82 indonesialaisista ja 69 prosenttia malesialaisista. Aasian keskiarvo on 52 prosenttia, kun Euroopassa osuus on keskimäärin 41 ja Yhdysvalloissa 38 prosenttia.

Suosituin keino ongelman ratkaisuun on kaikkialla se, että valtiot asettavat kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet joulukuussa Pariisissa pidettävissä ilmastokokouksessa. Sopimuksen ulkopuolelle jäämistä kannattavia on eniten Yhdysvalloissa: 17 prosenttia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia