Ihmisoikeusjärjestöt edelleen ahtaalla Ruandassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ihmisoikeusjärjestöt edelleen ahtaalla Ruandassa

Ruandan lähes ainoan ihmisoikeusjärjestön kriittisimmät äänet syrjäytettiin laittomassa kokouksessa.

Ruandalaisen ihmisoikeusjärjestö LIPRODHORin toimintaan on puututtu syrjäyttämällä laittomasti järjestön kaikkein kriittisimmät äänet, raportoi Human Rights Watch.

Ruandan hallitukselle myötämieliset jäsenet järjestivät heinäkuussa yleiskokouksen, jossa järjestön johtokunta vaihdettiin ilman täysimääräistä päätösvaltaan oikeuttavaa jäsenmäärää. Yleiskokoukseen ei oltu kutsuttu esimerkiksi järjestön tärkeimpiä, mutta hallitusta kohtaan kriittisimmin suhtautuneita jäseniä. Uusiksi johtajiksi valittiin henkilöitä, jotka ovat myötämielisiä hallitukselle.

Toiminta rikkoi HRW:n mukaan sekä järjestön sääntöjä että kansallista lakia. LIPRODHOR on nostanut tapauksesta kanteen, mutta se odottaa edelleen tuomioistuimen käsittelyä.

Ruandalaisten ihmisoikeusjärjestöjen sekä toimittajien tukahduttaminen ja vaino ovat jo pitkään olleet arkipäivää. LIPRODHOR on ollut yksi harvoista järjestöistä, jotka ovat toimineet suhteellisen itsenäisesti ja riippumattomasti.

"Kansainvälisen yhteisön tulisi tuomita viimeisen itsenäisen ihmisoikeuksien puolesta taistelevan järjestön vaino", kommentoi HRW:n Afrikan ohjelmajohtaja Daniel Bekele.

"LIPRODHORin hiljentäminen olisi suuri menetys Ruandalle", hän jatkaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia