Ihmiskauppa muistettava hallitusneuvotteluissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ihmiskauppa muistettava hallitusneuvotteluissa

Ihmiskaupan vastaisen työn tueksi kaivataan lakimuutosta ja valtionrahoitusta, sanoo Pro-tukipiste.

(Kuva: Mr. T in DC / Flickr.com / cc 2.0)

Pro-tukipiste ry ja Ihmiskaupan vastainen järjestöverkosto ovat laatineet  hallitusneuvotteluja varten oman ehdotuksensa ihmiskaupan vastaisen toiminnan kehittämiseksi.

Ehdotuksessa toivotaan muutosta ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmää koskevaan lainsäädäntöön sekä riittäviä resursseja kansalaisjärjestöjen toiminnan turvaamiseksi. Lisäksi ehdotuksessa ilmaistaan tarve ihmiskaupparikoksiin erikoistuneen valtakunnallisen yksikön perustamiselle.

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä luo pohjan ilmiön tunnistamiselle ja sen vastaiselle käytännön tukityölle. Tällä hetkellä järjestelmä on osa turvapaikanhakijoita koskevaa lakia. Ehdotuksen laatijat pitävät kuitenkin uhrien oikeusturvan ja asianmukaisten hallintomenettelyiden turvaamisen kannalta tärkeänä sitä, että seuraavan hallituskauden aikana järjestelmästä säädetään oma erillislakinsa.

Ehdotuksessa muistutetaan kolmannen sektorin toimijoiden tärkeydestä ihmiskaupan ja sen uhrien tehokkaammassa ja ongelmattomammassa tunnistamisessa. Sen mukaan kansalaisjärjestöjen toiminta muun muassa tukipalveluiden tuottajana tulee turvata riittävän valtionrahoituksen avulla.

Lisää uusi kommentti