IEA: Edistys puhtaan energian tuotannossa liian hidasta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

IEA: Edistys puhtaan energian tuotannossa liian hidasta

Jotta ilmaston lämpeneminen pysyy alle kahdessa asteessa, tarvitaan radikaaleja muutoksia, raportoi Kansainvälinen energiajärjestö.

Vähähiilisen energiantuotannon kehitys on edelleen liian hidasta, jotta se rajoittaisi riittävästi ilmaston lämpenemistä, arvioi Kansainvälinen energiajärjestö IEA uudessa raportissaan.

IEA:n mukaan hiili on edelleen kansainvälisesti teollisuuden pääenergialähde, sillä valtiot eivät ole lisänneet investointejaan puhtaan energian edistämiseksi. Järjestön tutkijoiden mukaan tavoite maapallon keskilämpötilan nousun pitäminen alle kahden asteen alkaakin luisua käsistä tämän vuosikymmenen aikana.

"Maailman johtajien puheista ja viime vuosikymmenen uusiutuvan energian buumista huolimatta suurin osa nykyisestä energiatuotannosta on yhtä saastuttavaa kuin kaksikymmentä vuotta sitten", sanoo IEA:n toiminnanjohtaja Maria van der Hoeven.

Onkin ensisijaisen tärkeää kehittää hiilidioksidin talteenottoa ja varastointimahdollisuuksia energiapäästöjen vähentämiseksi maailman vielä ollessa riippuvainen fossiilisista polttoaineista, raportissa muistutetaan.

Positiivisena kehityksenä IEA mainitsee vuosien 2011 ja 2012 välisenä aikana vanhempien, uusiutuvien energiamuotojen kuten aurinkoenergian ja tuulivoiman käytön kasvun. Jos hintoja ja menettelyjätapoja hiilidioksidipäästökaupoissa ei saada kuntoon, kustannustehokas siirtyminen puhtaaseen energiaan ei kuitenkaan tule onnistumaan, povaa raportti.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia