HuumeBoikotin vetoomus tänään Lehtomäelle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

HuumeBoikotin vetoomus tänään Lehtomäelle

Valtakunnallinen HuumeBoikotti- kampanja luovuttaa tänään ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäelle vetoomuksen, jossa toivotaan kehitysyhteistyömäärärahojen nostamista 0.7 prosenttiin ja vaihtoehtoista toimeentuloa huumekasvien viljelijöille sekä huumesodan lopettamista. Vetoomuksen on allekirjoittanut noin 2400 henkilöä. HuumeBoikotti kampanjoi huumekauppaa vastaan siihen liittyvien ihmisoikeusrikkomuksien ja muiden ongelmien vuoksi.

Vetoomusteksti:

Arvoisat Ministerit,

Me, jotka allekirjoitamme tämän vetoomuksen, olemme huolissamme vakavasta maailmanlaajuisesta kriisistä, jonka huumeiden tuotanto, kauppa ja kulutus ovat luoneet. Yhdysvaltain huumeiden vastaisella sodalla, jota EU tukee, ei ole ollut toivottua vaikutusta. Lisäksi huumeiden vastainen sota korostaa laittoman huumekaupan kielteisiä seurauksia, kuten ihmisoikeusrikkomuksia, luonnon tuhoja jne. Huumeiden tuotanto ja kauppa kätkevät sisälleen hyvin monenlaisia kulttuurisia ja sosiaalisia ryhmiä sekä valtavia taloudellisia rakenteita. Niiden kaikkien nimittäminen narkoterrorismiksi on väärin. Tämän vuoksi kysynnän vähentämisen lisäksi tuotantoon tulisi vaikuttaa väkivallan sijasta mm. tukemalla vaihtoehtoisia kestävämpiä toimeentulomahdollisuuksia ja reilua kauppaa yleisesti.

Vetoamme, että Suomen kehitysyhteistyön määrärahat nostettaisiin 0.7 %:iin bruttokansantulosta ja niitä käytettäisiin tukemaan muun muassa huumekasvien korvaamista vaihtoehtoisilla toimeentulomuodoilla. Toivomme, että paikallinen tuen välittäjä olisi aidosti viljelijöistä ja luonnosta kiinnostunut taho eikä automaattisesti valtio. Vaadimme myös väkivaltaisen huumesodan lopettamista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia