HRW: Irakin hallitus hyökännyt sairaalaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

HRW: Irakin hallitus hyökännyt sairaalaan

Toistuvat iskut Fallujah'n sairaalaan viittaavat tarkoitukselliseen toimintaan, sanoo ihmisoikeusjärjestö.

Irakin hallituksen joukot ovat iskeneet useaan otteeseen Fallujah'n kaupungin sairaalaan. Kyseessä saattaa olla kansainvälisten lakien rikkomus, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW).

HRW:n mukaan joukot ovat iskeneet sairaalaan kranaattitulella ja muilla ammuksilla. Toistuvat iskut viittaavat siihen, että sairaala on ollut tarkoituksellinen kohde, mikä täyttäisi sotalakien rikkomuksen tunnusmerkit, järjestö kertoo.

Ammukset ovat sairaalan mukaan osuneet muun muassa ensiapuasemaan, teho-osastolle, ilmastointiyksikköön ja muihin osiin sairaalaan. Se on haavoittanut myös työntekijöitä ja potilaita.

Toukokuusta alkaen hallitus on myös pudottanut pommeja asuinalueille Fallujah'ssa osana kapinallisten vastaista taistelua. Myös kapinalliset ovat tehneet iskuja siviileitä vastaan ja syyllistyneet mahdollisesti rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

Irakin hallituksen joukot ovat taistelleet Anbarin maakunnassa vuodenvaihteesta alkaen kapinallisryhmiä vastaan. Punaisen Ristin kansainvälisen komitean mukaan maakunnasta on paennut joulukuun jälkeen satoja tuhansia ihmisiä.

Irakissa kuoli YK:n tilastojen mukaan toukokuussa 799 ihmistä ja loukkaantui 1 409. Tilastoissa ei ole mukana Anbarin uhreja. Kyseessä on vuoden verisin kuukausi maassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia