Hirmumyrskyn riepottelemalla Fidžillä tarvitaan lisää apua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hirmumyrskyn riepottelemalla Fidžillä tarvitaan lisää apua

Maan hallitus arvioi, että sykloni vaikutti jopa yli kolmannekseen maan väestöstä. Joillakin alueilla koko sato on tuhoutunut.

Fidžin hallitus arvioi, että jopa yli kolmannes maan väestöstä, lähes 350 000 ihmistä, on kärsinyt jollakin tavalla maahan toista viikkoa sitten iskeneen hirmumyrsky Winstonin vaikutuksista. Maa on sanonut, että se tarvitsee lisää apua.

Myös Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälinen liitto julkisti eilen 6,4 miljoonaan euron vetoomuksen fidžiläisten auttamiseksi. Rahoilla on tarkoitus jakaa lähes 39 000 ihmiselle muun muassa vaatteita, huopia ja keittiötarvikkeita.

Pääministeri Voreqe Bainimarama kertoi viime viikolla, että maa on kiitollinen Australian ja Uuden-Seelannin tuomasta avusta.

"Tarvitsemme varmasti lisää, siitä ei ole epäilystäkään. -- Infrastruktuuri on korvattava ja ihmiset tarvitsevat tietysti myös koteja, ruokaa, vettä", hän sanoi Tyynenmeren alueen uutistoimiston Pacnewsille. Australia ilmoittikin maanantaina lahjoittavansa hätäapuun runsaat seitsemän miljoonaa dollaria.

Hirmumyrskyluokitusten voimakkaimpaan eli viidenteen kategoriaan kuuluva sykloni Winston vei tämänhetkisten tietojen mukaan 42 ihmisen hengen.

Myrsky tuhosi teitä, siltoja, taloja, viljelysmaata ja viestintäverkkoja. YK:n lastenjärjestön Unicefin mukaan kestää kuukausia ennen kuin veden, sähkön ja viemäröinnin kaltaiset palvelut saadaan toimimaan. Lähes 40 000 ihmistä oli maanantaina yhä evakuointikeskuksissa.

Fidži koostuu saarista, ja YK:n mukaan 40 000 myrskystä kärsinyttä ihmistä elää vaikeasti tavoitettavilla, tuhoista erityisen paljon kärsineillä saarilla.

Huolenaiheena ovat etenkin ruoka ja vesi, sillä joillakin alueilla koko sato tuhoutui. Lisäksi 67 000 fidžiläiselle jaettiin jo ennen myrskyä vettä sääilmiö El Niñoon liittyvän kuivuuden vuoksi, ja nyt useimmat heistä joutuivat syklonin tielle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia