Helsingissä kokoustetaan Syyrian tilanteesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Helsingissä kokoustetaan Syyrian tilanteesta

Suomalaiset järjestöt vaativat, että avustustyöhön otetaan jatkossa aiempaa paremmin myös paikalliset syyrialaiset toimijat mukaan.

Suomessa järjestetään huomenna kansainvälinen Syyrian tilannetta koskeva konferenssi. Konferenssissa on määrä esitellä YK:n Syyriaa koskevat avustussuunnitelmat tälle vuodelle sekä julkistaa Syyrian naapurimaat kattava apusuunnitelma vuosille 2017–2018. Samalla tarkoitus on saada kriisille näkyvyyttä.

Kokoukseen osallistuu korkeaa YK-johtoa, edustajia Syyrian naapurimaista sekä muiden kansainvälisten järjestöjen, kansalaisjärjestöjen ja yksityisen sektorin edustajia.

Lähes kuusi vuotta jatkuneen Syyrian sisällissodan seurauksena lähes viisi miljoonaa ihmistä on paennut kotimaansa rajojen ulkopuolelle. Noin 13,5 miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua.

Suomalaiset järjestöt ovat vaatineet kokouksen alla, että avustustyöhön otetaan jatkossa aiempaa paremmin myös paikalliset syyrialaiset toimijat mukaan. Niiden julkaiseman kannanoton mukaan kansainvälinen yhteisö on tähän asti toiminut Syyriassa omien verkostojensa kautta. Paikallistoimijat kuitenkin luovat rauhan edellytykset ja rakentavat yhteisöjen selviytymiskykyä konfliktin keskellä, ne muistuttavat.

"On myös olennaista, että kansainväliset toimijat osallistavat toimijoita kaikista poliittisista ryhmistä ja kaikilta alueilta, mikä auttaa ratkaisemaan jo olemassa olevia kärjistyneitä poliittisia jakolinjoja", kannanotossa todetaan.

Konferenssi on jatkoa viime vuonna Lontoossa järjestetylle Syyria-konferenssille. Vaikka konferenssissa luvattiin lisärahaa Syyrialle ja sitä myös järjestettiin, YK:n tilastojen mukaan viime vuonna vajaa puolet Syyrian avustussuunnitelmasta oli rahoitettu.

Konferenssin lehdistötilaisuutta voi seurata huomenna netissä suorassa lähetyksessä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia