Haitissa ainakin 350 000 avun tarpeessa hurrikaanin jäljiltä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Haitissa ainakin 350 000 avun tarpeessa hurrikaanin jäljiltä

Kirkon Ulkomaanapu kertoo myöntävänsä maan hätäapuun 50 000 euroa.

Haitissa arvioidaan, että ainakin 350 000 ihmistä tarvitsee hätäapua maata tiistaina runnelleen hurrikaani Matthew'n vuoksi. Tarkkoja tietoja myrskyn aiheuttamista tuhoista ei kuitenkaan vielä ole.

"Tiet pääkaupungista Port-au-Princestä ovat nyt kulkukelvottomia tulvien ja maanvyörymien takia. Yhteydet ovat poikki monin paikoin, eli täsmällistä tietoa pahiten kärsineiltä alueilta on vielä vaikeaa saada", kertoo Kirkon Ulkomaanavun Haitin maapäällikkö Uluç Baslanti järjestön tiedotteessa.

Jopa 230 kilometrin tuntivauhdilla edennyt Matthew teki tuhoa etenkin Haitin eteläosassa rikkoen rakennuksia ja tuhoten maanviljelysalueita. Uutistoimisto Reutersin mukaan 22 ihmistä on kuollut. YK kertoo, että yli 15 000 ihmistä on evakuoitu.

"Koska sadot ovat monin paikoin tuhoutuneet, maassa tarvitaan myös ruoka-apua ja tukea maanviljelyksen uudelleen käynnistämiseen", Baslanti sanoo.

Reutersin mukaan kyseessä oli pahin Karibianmeren myrsky lähes vuosikymmeneen ja Haitissa pahin humanitaarinen kriisi sitten vuonna 2010 tapahtuneen maanjäristyksen.

Kirkon Ulkomaanapu kertoi eilen myöntävänsä katastrofirahastostaan 50 000 euroa myrskystä kärsivien haitilaisten auttamiseen. Kotinsa ja omaisuutensa menettäneet perheet saavat hätäapua, kuten ruokaa, vettä ja välttämättömiä tarvikkeita. Avulla myös estetään tautien, kuten koleran, leviämistä ja säästetään ihmishenkiä.

Haitin lisäksi hurrikaani Matthew on runnellut myös ainakin Dominikaanista tasavaltaa sekä Kuubaa. Sen on määrä iskeä myös Yhdysvaltain Floridaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia