Greenpeacen aluksesta sairaalalaiva Bangladeshiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Greenpeacen aluksesta sairaalalaiva Bangladeshiin

Ympäristöjärjestön lahjoittaman aluksen tehtävänä on nyt toimittaa apua terveydenhuollon ulottumattomissa eläville.

Ympäristöjärjestö Greenpeace on luovuttanut Rainbow Warrior II -aluksensa Bangladeshissä toimivalle Friendship-järjestölle sairaalalaivakäyttöön. Laiva mahdollistaa lääketieteellisen avun viennin sinnekin, minne ei maata pitkin pääse.

Vuonna 1989 Greenpeacen käyttöön tulleella Rainbow Warrior II -laivalle kertyi pitkä historia ympäristötekoja yli kahdenkymmenen vuoden toiminnan aikana. Alus oli mukana muun muassa torjumassa ympäristörikoksia, estämässä palmuöljyn kuljetuksia, laitonta kalastusta, ydinkokeita, valaanpyyntiä, protestoimassa ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ja toimittamassa apua vuoden 2004 tsunamin uhreille Kaakkois-Aasiaan, Greenpeace kertoo. Aluksen viimeisin tehtävä oli toimia apuna Fukushiman ulkopuolisen merialueen säteilymittauksissa.

Nyt sairaalalaivan tehtävänä on tarjota ensiapua ja muuta lääketieteellistä tukea tulville ja myrskyille alttiina eläville yhteisöille, joilla muuten olisi saatavilla vähän tai ei lainkaan perusterveydenhuollon palveluja. Luovutuksen myötä alus saa uuden nimen, Rongdhonu, mikä tarkoittaa bengaliksi sateenkaarta.

Myös Greenpeace saa käyttöönsä uuden laivan. Pian valmistuva Rainbow Warrior III on ensimmäinen erityisesti ympäristöjärjestölle kampanja-alukseksi rakennettu purjealus.

Ensimmäinen Rainbow Warrior -alus joutui Ranskan turvallisuuspalvelun sabotoinnin kohteeksi vuonna 1985, kun se räjäytettiin Uudessa-Seelannissa. Aluksen tuhoamisoperaatiossa kuoli yksi ihminen, ja se johti Ranskan puolustusministerin eroon.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia