Googlelle moitteita valas- ja norsunluutuotteiden mainoksista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Googlelle moitteita valas- ja norsunluutuotteiden mainoksista

Järjestöt vaativat hakukonejättiä poistamaan valas- ja norsunluutuotteita koskevat mainokset sen japanilaisilta ostossivuilta.

Ympäristöjärjestöt ovat vedonneet verkkojätti Googlea poistamaan sen japanilaisilta ostossivuilta uhanalaisten lajien kuten valas- ja norsunluutuotteiden mainoksia.

Ympäristöjärjestö EIA kirjoitti Googlen toimitusjohtajalle Larry Pagelle viime helmikuussa ja pyysi yli 1400 valaanlihamainoksen ja 10 000 norsunluutuotemainoksen välitöntä poistamista Googlen japanilaiselta ostossivulta. Google ei ole toistaiseksi vastannut syytöksiin eikä poistanut tuotemainoksia sivuiltaan.

Järjestöjen mukaan mainokset ovat Googlen omien toimintaperiaatteiden vastaisia.

"On surullista huomata, että norsuja lahdataan ympäri Afrikkaa norsunluuhelyjä varten ja Googlen kaltainen yhtiö jolla on valtavat resurssit käytössään, ei noudata omia toimintaperiaatteitaan uhanalaisten eläinten suojelemiseksi", kummasteli EIA:n puheenjohtaja Allan Thornton.

Noin 80 prosenttia norsunluutuotemainoksista Googlen japanilaisilla ostossivuilla koskee perinteisiä nimileimasimia. Vastaavasti valaista valmistetut tuotteet ovat valmistettu muun muassa Islannissa tapetuista uhanalaisista sillivalaista ja Japanin Taijin alueen eläimistöstä.

Thaimaassa parhaillaan käynnissä olevassa uhanalaisia eläimiä ja kasvistoa koskevassa kokouksessa on vaadittu kauppapakotteita norsunluukaupalle keskeisiin maihin kuten Thaimaahan.

Kansalaisjärjestöt ovat jo aiemmin kampanjoineet verkkojätti Yahoota vastaan sen japanilaisen tytäryhtiön sivuilla julkaistuista valaanlihamainoksista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia