G8-maat livenneet apulupauksistaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

G8-maat livenneet apulupauksistaan

Rikkaat teollisuusmaat eivät ole pitäneet vuoden 2005 huippukokouksessa antamaansa lupausta nostaa kehitysapua.

Rikkaat teollisuusmaat eivät ole pitäneet vuoden 2005 Gleneaglesin huippukokouksessa antamaansa lupausta nostaa kehitysapua. Saharan eteläpuoliselle Afrikalle luvatusta avun kasvusta on toteutunut vain vajaa kaksi kolmasosaa, kirjoittaa Katie Martin ONE-kampanjajärjestön blogissa.

Martinin mukaan avun kasvu johtuu pääosin Britannian avun noususta lähelle kunnianhimoisesti asetettua tavoitetta. Lisäksi Yhdysvallat, Japani ja Kanada ovat lisänneet  apuaan kohtuullisesta, mutta sen sijaan Italia on pettänyt kaikki köyhille maille antamansa apulupaukset.

Ensi tiistaina Ranskassa Deauvillessa alkavan G8-maiden huippukokouksen alla kehitysyhteistyöjärjestöt ovat arvostelleet ankarasti teollisuusmaita yrityksestä vääristellä apulukuja huippukokoukselle valmistellussa raportissa.

Guardian-lehden haastattelema ONE:n köyhyyskampanjan johtaja Jamie Drummond sanoo G8-maiden väittävän, että lupauksista uupuu vuositasolla vain miljardi dollaria.

"[OECD]-järjestön maailmanlaajuisesti hyväksytyn laskentatavan mukaan tämä ei ole totta."

Drummondin mukaan vaje on todellisuudessa kaikkiaan 18 miljardia dollaria. Saharan eteläpuolisen Afrikan maiden osuus vajeesta on seitsemän miljardia dollaria.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia