Finnwatchin tutkijan oikeudenkäynti käynnistynyt Bangkokissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Finnwatchin tutkijan oikeudenkäynti käynnistynyt Bangkokissa

Natural Fruit -yhtiön nostama syyte siirtolaistutkija Andy Hallia vastaan on Finnwatchin mukaan perusteeton.

Ananassäilykkeitä ja mehutiivisteitä valmistavan thaimaalaisen Natural Fruit -yhtiön nostama kunnianloukkausoikeudenkäynti Finnwatchin kenttätutkijaa Andy Hallia vastaan on käynnistynyt Bangkokissa tällä viikolla.

Oikeus antoi yhtiölle luvan selvittää yhteistyössä maahanmuuttoviranomaisten kanssa Hallin olinpaikan, kirjoittaa Bangok Post -lehti.

Hallin saama kanne koskee Finnwatchin loka–marraskuussa 2012 Thaimaassa tekemää tutkimusta ja sen tulosten julkistamista. Tutkimus muun muassa paljasti, että Natural Fruit maksaa työntekijöilleen laittoman alhaisia palkkoja ja käyttää lapsityövoimaa.

Yhtiön varajohtaja Kachin Komneyawanich totesi oikeudessa Hallin tutkimusten ja niiden julkistamisen yli 20:lla verkkosivustolla vahingoittaneen yhtiötä. Hänen mukaansa tutkimusten tiedot eivät myöskään pidä paikkaansa.

Finnwatch pitää Andy Hallia vastaan nostettua kannetta perusteettomana sekä osana laajempaa pyrkimystä rajoittaa ihmisoikeuspuolustajien toimintaa ja sananvapautta Thaimaassa.

Myös thaimaalaisia ammattiliittoja on vaatinut yhtiötä perumaan syytteet ja keskittymään sen sijaan työntekijöiden olojen parantamiseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia