Finnwatch paikkaa kehitysyhteistyöleikkauksia joukkorahoituksella | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Finnwatch paikkaa kehitysyhteistyöleikkauksia joukkorahoituksella

Kampanja on kerännyt viidessä päivässä yli 14 000 euroa.

Yritysten yhteiskuntavastuuta tutkiva Finnwatch-järjestö on kerännyt viidessä päivässä yli 14 000 euroa tutkimustyöhönsä joukkorahoituspalvelu Mesenaatin avulla.

Suomalaista veroparatiisitaloutta tutkivalle hankkeelle oli keskiviikkoaamupäivään mennessä lahjoitettu reilut 12 500 euroa.  Kehitysyhteistyövaroilla toimivien yritysten vastuullisuutta tarkasteleva hanke taas oli saanut noin 2 400 euroa.

"Jo yli 700 ihmistä on tehnyt päätöksen rahoittaa tutkimustoimintaamme. Olemme iloisia siitä, että kaltaisemme vahtikoiran toiminta nähdään tärkeänä ja säilyttämisen arvoisena", sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala järjestön tiedotteessa.

Järjestön tavoitteena on kerätä hankkeisiinsa kolmessa kuukaudessa yhteensä 60 000 euroa – summa, jonka se on vuosittain saanut ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuesta (VGK). Tuen hakukierros jäädytettiin tänä vuonna, ja seuraava haku on määrä järjestää vasta ensi vuonna.

VGK-tuen jäädytys on hallituksen säästöohjelmaa, jossa kehitysyhteistyöbudjetista leikataan ensi vuonna 300–400 miljoonaa euroa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia