Filippiinit astui askeleen lähemmäs kuolemanrangaistuksen palauttamista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Filippiinit astui askeleen lähemmäs kuolemanrangaistuksen palauttamista

Maan alahuone on hyväksynyt lakiesityksen, joka palauttaisi kuolemanrangaistuksen huumerikoksista. Aiemmin maa tunnettiin kuolemanrangaistuksen vastaisesta työstä.

Filippiinien parlamentin alahuone on hyväksynyt lakiesityksen, joka palauttaisi kuolemanrangaistuksen vakavista huumerikoksista. Maan senaatin on vielä hyväksyttävä laki, jotta se menisi läpi.

Kuolemanrangaistuksen palauttaminen oli kesäkuussa valitun presidentti Rodrigo Duterten kampanjalupaus. Duterte on käynyt kovin ottein maan huumeongelmaa vastaan, ja noin 8 000 ihmisen arvellaan kuolleen huumeiden vastaisissa toimissa hänen astuttua virkaansa.

Kuolemanrangaistuksen palauttavaan lakiin oli tarkoitus sisällyttää myös ryöstöt, raiskaukset ja kidnappaukset, joissa vaaditaan lunnaita. Ne on kuitenkin poistettu, mihin Duterte ei ole ollut tyytyväinen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ihmisoikeusjärjestöt ja katolinen kirkko ovat vastustaneet uutta lakialoitetta.

"Teloitusten palauttaminen ei poista huumeisiin liittyviä ongelmia tai estä rikoksia. Se on epäinhimillinen, tehoton rangaistus, eikä se ole koskaan ratkaisu. Filippiinien yritykset ottaa se uudelleen käyttöön ovat selvästi laittomia", sanoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Kaakkois-Aasian johtaja Champa Patel järjestön tiedotteessa.

Filippiinit on ratifioinut ensimmäisenä Kaakkois-Aasian maana YK:n kansalaisoikeuksien ja poliittisten oikeuksien sopimuksen lisäpöytäkirjan, joka kieltää kuolemanrangaistuksen. Se luopui kuolemanrangaistuksesta kymmenisen vuotta sitten ja on tähän asti myös kampanjoinut kuolemanrangaistusta vastaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia