Uutiset

Fidan kehitysohjelma onnistui tavoitteissaan

Yhteistyö paikallisten kirkkojen kanssa on tukenut kansalaisyhteiskunnan vahvistumista kohdemaissa, todetaan ohjelman arvioinnissa.

Fida Internationalin kehitysohjelma on onnistunut tavoitteissaan voimauttaa haavoittuvia yhteisöjä ja vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa, todetaan ohjelman loppuarvioinnissa.

Arvioinnissa etenkin yhteistyö paikallisten kirkkojen kanssa todettiin tärkeäksi, sillä se on tukenut paikallisten kansalaisyhteiskuntien toimintaa ja mahdollistanut työskentelyn vaikeissakin olosuhteissa esimerkiksi humanitaarisissa kriiseissä.

Fida saa kiitosta myös YK:lta ja Suomen viranomaisilta, koska se on osaltaan edistänyt Suomen kehityspolitiikan päämääriä ja YK:n vuosituhattavoitteita. 

Ohjelmakaudella 2007-11 Fida tuki muun muassa hiv ja aids -teemojen sisällyttämistä nuorisokeskusten ja kirkkojen koulutuksiin Itä-Afrikassa, tuki köyhien työllistymistä koulutuksin ja mikrolainoin Intiassa ja edisti perunanviljelyä kehittämällä ruokatuotannon omavaraisuutta Pohjois-Koreassa. Fida koulutti myös 589 paikallista gender-kouluttajaa eri maissa.

Appraisal Consulting -yrityksen arvioissa huomautetaan, että Fidan tulisi tehostaa koko kehitysohjelman seurantaa alueellisista näkökulmista sekä lisätä temaattisia ohjelmia. Arvioinnissa todettiin lisäksi tavoitteiden asettamisen olevan haasteellista maissa, joissa viranomaiset eivät halua kansalaisyhteiskunnan vahvistuvan.

kehitysyhteistyö Fida International ry

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Kaksi hymyilevää miestä vierekkäin

Populismi tuli Tansaniaan – Suosittu presidentti John Magufuli on pannut korruption kuriin, mutta media, järjestöt ja oppositio elävät pelossa

”Puskutraktoriksi” kutsuttu Tansanian presidentti sulkee medioita, irtisanoo julkisesti virkamiehiä ja ahdistelee kriitikoitaan. Länsimaat ja ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan, mutta maan sisältä kuuluu toisenlaisiakin ääniä. Toimittaja Gasirigwa Mwitan mielestä Tansaniaa ei pitäisi arvostella samalla mittapuulla kuin länsimaita.
Nainen järven rannalla

Ilmastovirtahepo seisoo olohuoneessamme – Miten ahdistuksen kanssa voi tulla toimeen?

Suomessa on jo saatavilla apua ilmastonmuutoksen aiheuttamaan ahdistukseen. Taiteilija ja tutkija Henna Lainisen työpajoissa puretaan tunteita muun muassa kirjoittamalla kirjeitä tulevaisuuteen. ”Monissa osallistujissa on herännyt myös halu tehdä enemmän ympäristön puolesta”, hän kertoo.
Kaksi naista tulvavedessä

Bangladeshin ilmastopakolaiset sopeutuvat uuteen pakon edessä – Uudet viljelymenetelmät auttavat sään ääri-ilmiöitä paenneita

Bangladeshilaisen Ruma Begumin perhe joutui muuttamaan jokiuoman eroosion ja viljelysmaan suolapitoisuuden takia. Aluksi vanhat ongelmat jatkuivat, mutta muun muassa uusi kelluva kasvatus on auttanut elinkeinojen monipuolistamisessa.
Sormet näyttämässä rauhanmerkkiä, oksa

Sadankomitean rauhanpalkinto toimittaja Antti Kuroselle – ”Sodissa tavalliset ihmiset häviävät aina”

Ylen pitkän linjan ulkomaantoimittaja on tehnyt reportaaseja muun muassa Al-Holin pakolaisleiriltä. Sadankomitea haluaa palkinnolla nostaa esiin median roolia rauhantyössä.
Maissipelto

Zimbabwen ruokakriisi pahin vuosikymmeneen – Puolet väestöstä vaarassa

Talousongelmat ja sään ääri-ilmiöt ovat ajaneet Zimbabwen vakavaan ruokapulaan. ”Suurin osa tapaamistani lapsista oli pienikasvuisia ja alipainoisia”, kertoi YK:n erityisraportoija Hilal Elver vierailunsa jälkeen.