Fida toimittaa 300 tonnia ruoka-apua Pohjois-Koreaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Fida toimittaa 300 tonnia ruoka-apua Pohjois-Koreaan

Fida toimittaa ulkoministeriön tuella apua pahenevasta ruokakriisistä kärsivään Pohjois-Koreaan.

Fida toimittaa ulkoministeriön tuella 300 tonnia ruoka-apua pahenevasta ruokakriisistä kärsivään Pohjois-Koreaan.

Marraskuussa maahan toimitettava apu kohdistetaan lapsille Pohjois-Pjonganin maakunnassa. Tällä hetkellä Jongjun alueella noin 76 000 ihmistä tarvitsee välitöntä hätäapua.

Kaupunkialueet kärsivät ruokapulasta pahiten, koska ne ovat keskusjakelujärjestelmän varassa.

Ruokakriisiin on Fidan mukaan vaikuttanut huono syyssato, ankara talvi ja sateinen kesä. Tilannetta vaikeuttavat ruoan kohonneet maailmanmarkkinahinnat, Pohjois-Korean kauppasaarto ja alikehittynyt maataloustuotanto.

"Maailmassa on katastrofeja, joissa avunantajia on vain muutama. Pohjois-Korean tilanne on yksi näistä ja siksi olemme erityisen iloisia, että voimme auttaa siellä", toteaa Fidan kehitysyhteistyöjohtaja Eero Horstia.

YK:n Korean kansantasavallan ihmisoikeustilanteen erikoisraportoija Marzuki Darusman vaati viime viikolla kahtalaista lähestymistä ruokakriisin hoitoon: toisaalta kansainvälisen yhteisön tulisi vauhdittaa avunantoaan, toisaalta maan hallituksen pitäisi päästä yli ruoanjakamisen ongelmista.

Darusmanin mukaan nykyiset hallituksen tarjoamat annokset täyttävät alle puolet saajien päivittäisestä kalorintarpeesta. Noin 68 prosenttia 16 miljoonaisesta väestöstä saa julkisia ruoka-annoksia ruoanjakosysteemin kautta. Valtaosalla ei ole varaa ostaa lisäruokaa.

Lisää uusi kommentti