Eurooppalaisjärjestöjen yhteenliittymä vetoaa Suomen kehy-leikkauksia vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Eurooppalaisjärjestöjen yhteenliittymä vetoaa Suomen kehy-leikkauksia vastaan

Suomen maine on vaakalaudalla, kirjoitetaan pääministeri Juha Sipilälle osoitetussa avoimessa kirjeessä.

(Kuva: Mike Paradise / Flickr.com / cc 2.0)

Eurooppalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen liitto on osoittanut Suomen pääministerille Juha Sipilälle (kesk) avoimen kirjeen, jossa vaaditaan hallitusta harkitsemaan uudelleen Suomen kehitysyhteistyöbudjettiin suunniteltuja leikkauksia.

Yli 2 400:aa kehitysyhteistyö- ja avustusjärjestöä edustava CONCORD-yhteenliittymän mukaan suunnitellut 300 miljoonan euron leikkaukset herättävät järjestöissä syvää huolta.

Ne muistuttavat, että leikkaukset tulevat vaikuttamaan miljoonien ihmisten elämään. Tänä vuonna myös päätetään YK:n uusista kestävän kehityksen tavoitteista sekä niiden rahoituksesta.

"Globaalit haasteet ovat valtavat. On kaikkien maiden vastuu osoittaa todellista sitoutumista näihin haasteisiin vastaamiseksi. Suomea on arvostettu luotettavana kehityskumppanina. Olemme olleet erityisen vaikuttuneita erilaisten kansalaisyhteiskunnan toimijoiden ottamisesta mukaan kehitysprosesseihin sekä osallistamis- ja inkluusiopyrkimykstä. 200 miljoonan euron leikkaukset ja 100 miljoonan euron muuttaminen lainoiksi asettaa Suomen maineen vaakalaudalle", viime perjantaille päivätyssä kirjeessä todetaan.

 Suomen kehitysyhteistyöleikkauksista on kertonut aiemmin ulkomailla myös brittilehti The Guardian.

Lisää uusi kommentti