Eurooppalainen kehitysraportti: Lisää globaalia yhteistyötä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Eurooppalainen kehitysraportti: Lisää globaalia yhteistyötä

Kestävän kehityksen edistämiseksi tarvitaan selkeät mittarit ja välineet, arvioidaan tutkimuslaitosten yhteisraportissa.

Viime viikolla julkaistun eurooppalaisen kehitysraportin mukaan kansainvälisen yhteisön tulee edistää tiiviimpää globaalia yhteistyötä ja johdonmukaista politiikkaa, jotta vuoden 2015 jälkeiset vuosituhattavoitteet ja kestävä kehitys toteutuvat.

Vuosittain ilmestyvä raportti on riippumaton kolmen tutkimuslaitoksen laatima eurooppalaisen kehityskentän tilannekatsaus, joka julkaistiin viime viikolla.

"Politiikan johdonmukaisuus on tärkeää, sillä kehityspolitiikkaan vaikuttavat kaikki muutkin politiikanalat kuten esimerkiksi kauppa- ja maatalouspolitiikka. Näiden sisällä tehtävien päätösten tulisi aina ottaa huomioon myös kestävä kehitys -näkökulma", raportissa tähdennetään.

Raportissa korostetaan myös, että siirtolaisuuden kehitysvaikutuksiin tulisi tarttua esimerkiksi siirtolaispolitiikkaa kehittämällä.

"Siirtolaisuus ja kansainväliset kauppasopimukset saattavat hyvinkin olla vuoden 2015 jälkeisen agendan kantavia teemoja", kommentoi Claire Melamed raporttiin osallistuneesta tutkimuslaitoksesta. 

Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan kuitenkin selkeä muutosagenda sekä mittarit ja välineet, jotka määritellään selkeästi, raportissa suositellaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia