Euroopan neuvosto moittii Italiaa pakolaisten hylkäämisestä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Euroopan neuvosto moittii Italiaa pakolaisten hylkäämisestä

Yksi vessa 250:tä ihmistä kohti on osalle pakolaisista arkea.

(Kuva: No Flashing / Flickr.com / cc 2.0)

Italiaan tulevat maahanmuuttajat elävät usein surkeissa olosuhteissa. Myös romani- ja sintivähemmistön oloissa on parantamisen varaa, käy ilmi Euroopan neuvoston tuoreesta raportista.

Neuvoston ihmisoikeuskomissaari Nils Muižnieksin raportti nostaa esiin muun muassa tulijoiden vaihtelevat elinolosuhteet. Muižnieks vieraili heinäkuun alussa Rooman liepeillä sijaitsevassa rakennuksessa, jossa majailee 800 pakolaista. Yhden suihkun ja vessan jakoi 250 ihmistä.

Vapaaehtoista apua rakennuksessa antava lääkäri Donatella D'Angelo kertoi Guardian-lehdelle, että osat rakennusta tulvivat, tartuntataudit ovat yleisiä ja sähköä otetaan laittomilla liitännöillä. Pakolaisille on annettu asumislupa sattumanvaraisesti muille Rooman alueille, joten läheiset koulut tai terveysasemat eivät voi tarjota heille apua.

Raportissa kritisoidaan myös romanivähemmistön oloja. Heitä suljetaan leireille ja häädetään, ja he kohtaavat jatkuvasti myös rasismia ja väkivaltaa.

Italiaa on kritisoitu usein sekä romanien että siirtolaisten kohtelusta. Maa on palauttanut pakolaisia Libyaan ja ottanut käyttöön "kulkurihätätilalain", jonka avulla on häädetty romaneita ja sintejä.

Lisää uusi kommentti