EU:n Pohjois-Afrikan politiikka epäonnistunutta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU:n Pohjois-Afrikan politiikka epäonnistunutta

Euroopan pitäisi tukea enemmän demokraattisia muutoksia Pohjois-Afrikassa.

EU on viime vuosina omaksunut lyhytnäköisen lähestymistavan suhteissaan Maghreb-maihin eli Marokkoon, Tunisiaan, Algeriaan, Libyaan ja Mauritaniaan. Lähestymistavan syynä on ollut pelko laittomasta maahanmuutosta ja väkivaltaisten ääriliikkeiden leviämisestä, toteavat Ramla Allani, Donald Monan, Natasha Mueller, Ioana Puscas ja Lisa Watanabe ISN Insightsille kirjoittamassaan artikkelissa "EU and Maghreb Countries: Counterterrorism Cooperation".

Terrorismin uhkan ja maahanmuutto- ja rajakontrollin välille on Euroopassa rakennettu yhteys, ja Maghreb-maiden maahanmuuttajista on tullut "vieraita", "rikollisia" sekä kieltojen ja paheksunnan kohteita.

Kirjoittajien mukaan eurooppalainen terrorismin vastainen yhteistyö Maghreb-maiden kanssa on toivottavaa, mutta EU:n huomio on siirtynyt liikaa pois normatiivisista kysymyksistä, kuten ihmisoikeuksista ja demokratiasta.

Seisoakseen normatiivisten ideaaliensa takana Euroopan on tuettava demokraattisia muutoksia Pohjois-Afrikassa, vaikka se ei voi olla varma siitä, miten nämä muutokset vaikuttavat terrorismin vastaiseen yhteistyöhön

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia