EU:n parlamentilta vihreää valoa kehityskasvatukselle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU:n parlamentilta vihreää valoa kehityskasvatukselle

Kehitysyhteistyöjärjestöjen lobbaus onnistui ja parlamentti hyväksyi kehityskasvatusta tukevan kannanoton.

Euroopan parlamentti on hyväksynyt kannanoton, joka kehottaa sekä unionin toimielimiä että jäsenmaita vahvistamaan kehityskasvatusstrategioitaan. Kannanotto on suurelta osin kehitysyhteistyöjärjestöjen kampanjoinnin tulosta, sanoo kansalaisjärjestöjen EU-yhdistys Kehys.

Myös eurooppalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen yhteenliittymä CONCORD ja kansainvälisyyskasvatushanke DEEEP pitävät kannanottoa kehitys- ja kansainvälisyyskasvatuksen merkittävänä virstanpylväänä.

Osalla jäsenmaista on jo kansalliset kehityskasvatuksen ohjelmansa, mutta useilta ohjelma puuttuu tai sitä ei ole vielä otettu kokonaisuudessaan käyttöön.

Parlamentin kannanottoa valmistellut puolalainen europarlamentaarikko Filip Kaczmarek muistuttaa kehityskasvatuksen tärkeästä roolista köyhyyden vähentämisessä ja kestävän kehityksen edistämisessä. Hänen mukaansa kehityskasvatuksella "voidaan vahvistaa kansalaisten osallistumista paikallisella ja globaalilla tasolla oikeudenmukaisuuden, ihmisoikeuksien ja kestävän kehityksen edistämisessä".

Suomessa Kehys ry tuki aktiivisesti CONCORDin ja DEEEPin kampanjaa sekä kannusti suomalaisia europarlamentaarikkoja allekirjoittamaan kannanoton.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia