EU:n ja Gatesin säätiön tutkimusyhteistyölle jatkoa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU:n ja Gatesin säätiön tutkimusyhteistyölle jatkoa

Kumppaneiden tavoitteena on torjua hiviä ja aidsia, tuberkuloosia, malariaa ja muita sairauksia, joista kärsii yhteensä yli miljardi köyhää ihmistä maailmassa.

Euroopan unioni sekä Bill ja Melinda Gatesin säätiö ovat sopineet jatkavansa yhteistyötä poistaakseen köyhyyteen liittyviä sairauksia, joita ovat muun muassa hiv ja aids, tuberkuloosi sekä malaria ja joista kärsii noin miljardi ihmistä ympäri maailman.

Sairauksilla on merkittäviä talouden kasvua ja yhteiskuntien kehitystä hidastavia vaikutuksia, jotka kohdistuvat maailman köyhimpiin ja haavoittuvimpiin yhteisöihin. Esimerkiksi malariaan ja tuberkuloosiin kuolee runsaat kaksi miljoonaa ihmistä vuosittain.

Tarkoituksena on kehittää tutkimusta, ihmishenkiä pelastavia innovaatioita sekä kohentaa kehitysmaiden ihmisten hyvinvointia.

"Yhteistyömme tavoitteena on vuosittain kehittää vähintään yksi uusi ja parempi terveystuote", totesi EU:n tiede- ja tutkimuskomissaari Máire Geoghegan-Quinn yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

Uuden lääkkeen tai rokotteen kehittämiskustannuksiksi arvioidaan 500-800 miljoonaa euroa.

Bill Gatesin mukaan säätiö on "täysin sitoutunut tukemaan ihmishenkiä pelastavien tuotteiden kehitystä ja siten ratkomaan eräitä maailman vaikeimpia ongelmia".

EU:n komissio ja Gatesin säätiö rahoittavat myös köyhyydestä johtuvien sairauksien hoitoa ja torjuntaa. Yksi osa yhteistyötä on myös ensi vuonna jaettava innovaatiopalkinto.

Vuosina 2007-2011 komissio ja Gatesin säätiö rahoittivat köyhyydestä johtuvien sairauksien tutkimusta 2,4 miljardilla eurolla. Rahoituksella kehitettiin 20 uutta tai parannettua tuotetta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia