EU:lta 2,4 miljardia siirtolaiskriisiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU:lta 2,4 miljardia siirtolaiskriisiin

Suurimmat avunsaajamaat ovat Italia ja Kreikka. Rahalla on tarkoitus parantaa koordinointia ja lisätä vastaanottokeskuksia.

Euroopan komissio myönsi maanantaina yhteensä 2,4 miljardia jäsenmailleen siirtolaisten vastaanottamisen helpottamiseksi. Apua eniten saa Italia 560 miljoonalla eurolla. Kreikka on 473 miljoonalla eurolla toiseksi suurin avunsaaja.

"Jäsenmaat ovat maahanmuuton suhteen ennennäkemättömien haasteiden edessä, joten komissio haluaa osoittaa solidaarisuutta tuen antamisella, sanoo maahanmuuttoasioista vastaava komissaari Dimitris Avramopoulus.

Rahalla on tarkoitus parantaa muun muassa koordinointia ja rakentaa lisää vastaanottokeskuksia. Osa rahasta on jo jaettu alkuvuodesta.

Suurin paine on viime aikoina kohdistunut Kreikkaan. YK:n pakolaisjärjestö UNCHR:n mukaan maahan pyrkivien pakolaisten määrä on lisääntynyt 750 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Järjestö vaatikin viime viikolla Kreikalta aputoimien tehostamista ja parempaa koordinointia. Samalla järjestö vetosi myös EU:hun.

"Kriisi on ratkaistavissa vain lisäämällä solidaarisuutta niin EU:n sisällä kuin sen ulkopuolella", kommentoi UCNHR:N johtaja Vincent Cochetel.

YK:n mukaan 224 000 pakolaista on ylittänyt Välimeren kohti Eurooppaa tämän vuoden aikana. Yli 2100 on kuollut yrittäessään ylittää merta huterilla kumiveneillä. Viimeisin hukkumistragedia tapahtui heinäkuussa Libyan edustalla.

Suurin osa on paennut sotaa, konfliktia tai vainoa ja kolmannes heistä on Syyriasta, selviää YK:n pakolaisjärjestön heinäkuussa julkaisemasta raportista. Kreikkaan saapuvista jo 70 prosenttia on Syyriasta.

Maahanmuutto ja siirtolaisuus koettiin tutkimuksen mukaan Euroopassa talouskriisiäkin suuremmaksi haasteeksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia