EU-maiden asukkaat liputtavat kehitysyhteistyön puolesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU-maiden asukkaat liputtavat kehitysyhteistyön puolesta

Tuoreen eurobarometrin mukaan lähes kolme neljästä myös uskoo, että apu voi olla tapa taltuttaa hallitsematonta siirtolaisuutta.

Yhä useampi EU-kansalainen kannattaa kehitysyhteistyötä. Monen mielestä apu voi olla myös tapa taltuttaa hallitsematonta siirtolaisuutta, käy ilmi Euroopan komission eilen julkaisemasta eurobarometri-kyselytutkimuksesta.

Kyselyn mukaan 89 prosenttia EU-kansalaisista on sitä mieltä, että kehitysmaiden auttaminen on tärkeää. Määrä on neljä prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2014 ja korkein sitten vuoden 2010, tutkimusraportissa kerrotaan.

69 prosenttia vastanneista oli myös sitä mieltä, että kehitysmaiden köyhyyden vähentämisen pitäisi olla yksi EU:n painopisteistä, mikä on viisi prosenttiyksikköä edellisvuotta enemmän. Neljä viidestä uskoi, että köyhyyden poistaminen on myös EU:n omissa intresseissä ja lähes kolme neljästä, että se on EU:n moraalinen velvollisuus. Vajaa neljännes vastanneista kertoi lahjoittavansa itse rahaa järjestöille, jotka tekevät kehitysyhteistyötä.

Lähes kolme neljästä piti apua tapana puuttua hallitsemattomaan siirtolaisuuteen ainakin jossain määrin. Suurimpana kehitysmaiden haasteena kyselyssä pidettiin rauhaan ja turvallisuuteen liittyviä ongelmia.

Myönteisimmin kehitysyhteistyöhön suhtautuivat kyselyn mukaan Ruotsin, Kyproksen, Espanjan ja Portugalin asukkaat. Vastauksissa oli kuitenkin suurta hajontaa.

Myös suomalaiset suhtautuvat kyselyn mukaan kehitysyhteistyöhön myönteisesti, mikä on käynyt ilmi myös aiemmin ulkoministeriön teettämissä kyselyissä. 91 prosenttia suomalaisista piti kehitysmaiden auttamista tärkeänä ja runsas puolet kertoi lahjoittavansa rahaa kehitysyhteistyötä tekeville järjestöille.

Kysely tehtiin marras-joulukuussa 2015. Siihen haastateltiin runsasta 27 600:aa ihmistä EU:n 28 jäsenmaassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia