ETNO: Positiivista erityiskohtelua tarvitaan lisää | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

ETNO: Positiivista erityiskohtelua tarvitaan lisää

Maahanmuuttajanuorten syrjäytymistä pitäisi ehkäistä tukemalla heidän kouluttautumistaan, sanoo Etnisten suhteiden neuvottelukunta.

Maahanmuuttajanuorten syrjäytymistä pitäisi ehkäistä tukemalla heidän kouluttautumistaan, sanoo Etnisten suhteiden neuvottelukunta (ETNO). Neuvottelukunta lisäisi positiivista erityiskohtelua, jonka avulla maahanmuuttajanuoret saisivat esimerkiksi valmistavaa koulutusta tai tukiopetusta.

Maahanmuuttajanuorten syrjäytymisriski on lähes kuusinkertainen muihin suomalaisnuoriin verrattuna. ETNOn mukaan erityisen vaikeassa tilanteessa ovat ne nuoret, jotka saapuvat maahan peruskouluikäisinä.

ETNOn mukaan perusopetusta tulisi järjestää myös oppivelvollisuusiän ylittäneille nuorille ja maahanmuuttajia pitäisi peruskoulun jälkeen ohjata yhtä lailla ammatilliseen ja yleissivistävään koulutukseen. Neuvottelukunta kannattaa myös vähemmistö- ja lapsiasiainvaltuutettujen ehdotuksia ottaa käyttöön yhdenvertaisuussuunnitelmat oppilaitoksissa.

ETNO on valtioneuvoston asettama asiantuntijaelin. Se piti valtakunnallisen kokouksensa Oulussa 9.6. Järjestö antoi kannanottonsa tarkoituksella kesän alussa, sillä kesäisin rasismi ja syrjintä nostavat päätään erityisen paljon.

"Maahanmuuttajanuoret ovat hyvin tietoisia maan asenneilmapiiristä ja heistä käytävästä keskustelusta. Nimittely ja rasistinen väkivalta ovat asioita, jotka aiheuttavat huolia ja jopa psyykkisiä ja fyysisiä oireita lasten ja nuorten keskuudessa", toteaa ETNOn puheenjohtaja, kansliapäällikkö Ritva Viljanen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia