Etno: Julkisen vallan edustajien tulee tuomita rasistiset teot | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Etno: Julkisen vallan edustajien tulee tuomita rasistiset teot

Etnisten suhteiden neuvottelukunta haluaa tulevan hallituksen ottavan selväksi päämääräkseen yhdenvertaisuuden edistämisen.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta (Etno) haluaa seuraavan hallituksen ottavan johdonmukaiseksi päämääräkseen yhdenvertaisuuden edistämisen suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tämän saavuttamiseksi julkisen vallan edustajien tulee selkeästi tuomita erityisesti rasistiset väkivallanteot, Etno sanoo.

"Julkisen vallan edustajilla on valtaa ja mahdollisuus edistää yhteiskuntarauhaa, millä luodaan tärkeä perusta kaikille Suomessa asuville ja heidän kokemukselleen turvallisesta yhteiskunnasta", neuvottelukunta sanoo.

Etno painottaa, että stereotypioiden ja vastakohtien korostamisen sijasta on edistettävä eri väestöryhmien ja uskontokuntien välistä vuorovaikutusta.

"Maan korkeimmissa julkisissa viroissa olevien tulee sitoutua perustuslain mukaisesti ihmisarvon loukkaamattomuuteen ja tasa-arvoon", Etno lisää.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta on valtioneuvoston asettama laajapohjainen suomalaisten ministeriöiden, ammattiliittojen ja kansalaisjärjestöjen edustajien asiantuntijaelin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia