Etelä-Sudan kohti itsenäistymistä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Etelä-Sudan kohti itsenäistymistä

Etelä-Sudanin tasavalta on seuraavat kuukaudet kansainvälisen suurennuslasin alla.

Maailman uusimman valtion, Etelä-Sudanin, demokrattisen kehityksen suunnat riippuvat kriittisistä päätöksistä, joita tehdään nyt ja välittömästi itsenäistymisen jälkeen, painottaa International Crisis Group raportissaan "Politics and Transition in the New South Sudan".

Etelä-Sudanin uusi siirtymähallitus aloittaa toimintansa heinäkuun 9. päivänä. Crisis Groupin mukaan tulevaan siirtymäkauteen vaikuttaa etenkin se, salliiko hallitseva puolue Sudan People's Liberation Movement (SPLM) monipuoluejärjestelmän kehittymisen ja toteuttaako se demokraattisia uudistuksia oman puolueensa sisällä.

SPLM:n on muututtava sotilaallisesta liikkeestä poliittiseksi puolueeksi ja sen on tehtävä sisäisiä uudistuksia, kuten järjestettävä säännöllisesti vaalit.

Kaikkien osapuolten mukaan ottaminen on välttämätöntä siirtymähallitusta muodostettaessa, joten SPLM:n on annettava oppositiopuolueille ja kansalaisyhteiskunnalle merkityksellinen rooli siirtymävaiheen määrittelyssä.Lisäksi laajapohjaisen hallituksen takaamiseksi ministereiksi on nimitettävä myös opposition jäseniä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia