Etelä-Kaukasiassa homovastaisen väkivallan aalto | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Etelä-Kaukasiassa homovastaisen väkivallan aalto

Syyllisiksi epäiltyjen rankaisemattomuus kertoo tarpeesta perinpohjaiselle yhteiskunnalliselle keskustelulle tasa-arvosta, arvioi Amnesty International.

Seksuaalivähemmistöt ovat joutuneet avoimen väkivallan kohteeksi Etelä-Kaukasian alueella toukokuun aikana.

Toukokuun 8. päivä Armeniassa fasisteiksi itseään kutsuva ääriryhmä heitti polttopulloja homobaariin maan pääkaupungissa. Viime viikolla Georgiassa Pride-marssi muuttui väkivaltaiseksi, kun ortodoksisten pappien vastamielenosoitus kävi LHTBI-aktivistien kimppuun.

Viranomaisten käytös ja rikoksista epäiltyjen rankaisemattomuus osoittavat, että asenteiden ja käytäntöjen muuttamiseksi on tehty liian vähän Etelä-Kaukasiassa, sanoo Amnesty International.

Esimerkiksi Jerevanissa homobaarin tuhopolttoyrityksen Armenian hallitsevan puolueen edustaja totesi olevan "täysin oikeutettua ja linjassa kansallisen ideologian kanssa".

Vihamieliset hyökkäykset ja viranomaisten lausunnot kertovat tarpeesta avoimelle keskustelulle homofobiasta, arvioi John Dalhuise, Amnesty Internationalin Euroopan ja Keski-Aasian ohjelmajohtaja.

Amnesty International kritisoi myös Ukrainassa parhaillaan valmisteltavaa lakia, joka rajoittaisi seksuaalivähemmistöjen sananvapautta, sekä Azerbaidžania, jossa LHTBI-vastainen syrjintä on edelleen yleistä.

Lisää uusi kommentti