Estelle suuntaa Gazaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Estelle suuntaa Gazaan

Suomalainen Estelle-purjelaiva on myyty ruotsalaiselle Ship to Gaza –järjestölle.

Uusi Tuuli ry. ja varustamo Eestaas Oy ovat ilmoittaneet myyneensä s/v Estelle-rahtipurjeveneen ruotsalaiselle Ship to Gaza -järjestölle, joka aikoo käyttää sitä yrityksessään murtaa Gazan vuonna 2007 alkanut kauppasaarto.

Solidaarisuuden lippulaivana tunnettu vapaaehtoistyöllä kunnostettu alus on ollut Eestaas Oy:n omistuksessa vuodesta 1985, ja on seilannut Pohjois-Euroopan ja Afrikan vesillä lastinaan reilun kaupan tuotteita. Resurssien puutteen johdosta varustamo kuitenkin joutui lopettamaan rahtilaivan toiminnan keväällä 2010, ja sitä liikennöinyt Uusi Tuuli -yhdistys oli etsinyt Estellelle hyvää kotia jo pitkään.

Tiedotteessaan Ship to Gaza -järjestö kertoo aikomuksistaan vaalia Estellen perinteitä yrityksissään lopettaa väkivallattoman toiminnan keinoin Gazan epäinhimillinen ja laiton piiritys, joka pitää vankina 1,6 miljoonaa Palestiinan asukasta. Estellesta tulee osa laivakolonnaa, joka seilaa tämän vuoden puolella Gazaan lastinaan pohjoismaisia avustustarpeita ja tulee matkallaan järjestämään tukitapahtumia ympäri Eurooppaa.

Uusi Tuuli-yhdistys sanoo jatkavansa tärkeiden asioiden ja solidaarisen maailmanvaihdon esille nostamista, mutta keskittyvänsä hitaampiin ja vähempää vaativiin lähestymistapoihin, kuten yli 20-vuotisen polkupyöräkirpputorinsa kehittämiseen aktiivisempaan ja kantaaottavampaan muotoon.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia