Espoolaiskuoro tukee Angolan maanviljelystä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Espoolaiskuoro tukee Angolan maanviljelystä

Espoolainen Candomino-kuoro konsertoi ensi sunnuntaina ja jokaisesta konserttilipusta 30 eurolla tuetaan Angolan maanviljelyä.

Espoolainen Candomino-kuoro konsertoi ensi sunnuntaina ja jokaisesta konserttilipusta 30 eurolla tuetaan Angolan maanviljelyä.

”Mietin, kuinka voisin myös kuoroharrastukseni kautta kertoa kehitysyhteistyön merkityksestä ja lopputuloksena syntyi konsertti”, espoolaisen Candomino-kuoron puheenjohtaja, ulkoministeriön kehityspoliittisella osastolla työskentelevä Silja Nurkkala kertoo global.finland.fi-sivustolle.

Konsertin liput maksavat 35 euroa ja jokaisesta lipusta 30 euroa ohjataan 30 euroa Kirkon Ulkomaanavun kautta Angolan maanviljelyn kehittämiseen. Kirkon Ulkomaanapu toteuttaa ruokaturvatyötä itäisessä Angolassa sijaitsevassa Moxicon läänissä. Maanviljelyn kehittämisen ohella raivataan miinoja kassava- ja maissipelloilla, sillä lääni kuuluu maan pahiten miinoitettuihin alueisiin.

Vaikka uutiskuvissa Angola näyttäytyy nimettömien köyhien maana, sillä on kuitenkin mahdollisuuksia toisenlaiseen tulevaisuuteen. "Angolalla on huomattavia luonnonvaroja, talouskasvu on ollut nopeaa ja maatalouskin on elpymässä sisällissodan jäljiltä. Maa tarvitsee kuitenkin ulkoista apua", global.finland.fi muistuttaa.

Myös Kirkon Ulkomaanapu korostaa tuen merkitystä. ”Kehityksen turvaamiseksi on tärkeää, että meillä on varoja tukea ohjelmaa vielä useita vuosia”, painottaa Karita Linden-Lemmetti Kirkon Ulkomaanavusta, joka on yksi ulkoministeriön kumppanuusjärjestöistä. Ministeriö tukee sen kehitysyhteistyötä 7,4 miljoonalla eurolla vuonna 2011. Moxicon hankkeen osuus tuesta on 465 000 euroa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia