Ennakkoluulot hallitsevat poliisin ja maahanmuuttajien suhteita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ennakkoluulot hallitsevat poliisin ja maahanmuuttajien suhteita

Stephen Egharevban väitöstutkimus osoittaa ennakkoluulojen ja tiedonpuutteen leimaavan poliisin ja maahanmuuttajien suhteita.

Viime perjantaina Turun yliopistossa tarkastetun väitöskirjan mukaan sekä poliisin että maahanmuuttajien käsitykset toisistaan pohjautuvat jossain määrin ennakkoluuloihin, kokemuksen puutteeseen, vähäiseen luottamukseen ja puutteellisiin tietoihin.

Stephen Egharevban viidestä tapaustutkimuksesta koostuva väitöskirja osoittaa, että useilla afrikkalaisilla maahanmuuttajilla on jo lähtömaansa tilanteen pohjalta vähäinen luottamus poliisiin.

Vastaavasti poliisien osalta ongelma on se, että monissa tapauksissa heidän suhteensa maahanmuuttajiin perustuu ainoastaan poliisityön kontakteihin.

Egharevban mukaan myös tiedotusvälineiden liian pitkälle menevien johtopäätösten pohjalta muotoutunut vinoutunut kuva vaikuttaa maahanmuuttajien ja poliisin välisiin suhteisiin.

Tapaustutkimuksiinsa viitaten Egharevba esittää, että olisi tarvetta jatkaa tutkimusta laajemmalla tutkimusjoukolla, jotta voitaisiin paremmin tutkia erilaisten kulttuurien merkitystä maahanmuuttajien sekä kansalaisten ymmärrykselle poliisin työstä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia