Enemmistö yritysjohtajista haluaa kovempia ympäristötavoitteita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Enemmistö yritysjohtajista haluaa kovempia ympäristötavoitteita

Yritysten johtajat ovat yhä enemmän huolissaan ilmastonmuutoksesta, mutta eivät luota Rio +20 -konferenssin suuripiirteisiin tavoittesiiin, kertoo tuore kysely.

Seitsemän kymmenestä monikansallisen yrityksen toimitusjohtajasta on sitoutunut kunnianhimoisempien ympäristötavoitteiden saavuttamiseen, jos kesäkuussa järjestettävässä Rio+20 -kokouksessa tapahtuu merkittävää edistystä.

PriceWaterHouseCooper-yrityksen kyselyyn vastanneista toimitusjohtajasta vain vajaa puolet vastanneista on tehnyt mitään sitoumuksia energian, veden ja kestävän kehityksen eteen yrityksissään.

Tutkimustulokset kuitenkin paljastavat, että energian kohtuuhintaisuus, resurssien niukkuus, sekä kestävä kulutus ja sosiaalinen osallisuus ovat nousemassa strategisesti tärkeään asemaan yritysjohtajien asialistoilla.

"Globaalit uhat ja kestävän kehityksen haasteet ovat nyt selkeästi ilmestyneet monikansallisten yritysten tutkanäytölle”, sanoo Malcolm Preston, kestävän kehityksen ja ilmastonmuutos-vastaava PwC:llä.

Vastanneiden mielestä erityisesti ilmastonmuutokseen ja ruokaturvaan liittyvät huolet tulevat kärjistymään vuoteen 2022 mennessä.

Liikemaailman edustajien odotukset Rio+20 -kokouksen suhteen ovat silti varsin vaisut, sillä vain puolet haastatelluista uskoi julkisten keskustelujen vievän mihinkään. Myös harva uskoi maailmanlaajuisten päämäärien ja esimerkiksi Kioton pöytäkirjan kaltaisten sopimusten suurten linjausten tehokkuuteen.

Valtaosa sen sijaan uskoi muun muassa päästövähennysten ja verotuksen voimaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia