Uutiset Siirtolaisuus ja pakolaisuus

Emiraatit vakuuttaa auttavansa syyrialaisia

Yhdistyneet arabiemiirikunnat torjuu syytökset, joiden mukaan Persianlahden arabimaat eivät tee mitään syyrialaisten auttamiseksi.
(Kuva: lam_chihang / Flickr.com / cc 2.0)

(IPS) -- Yhdistyneet arabiemiirikunnat torjuu syytökset, joiden mukaan Persianlahden arabimaat eivät tee mitään syyrialaisten auttamiseksi.

Syyrian sisällissodan puhjettua 2011 Emiraatit on myöntänyt yli 100 000 oleskelulupaa Syyrian pakolaisille, sanoo maan ulkoministeri Anwar Gargash. Hänen mukaansa Emiraateissa asuu nyt lähes neljännesmiljoona syyrialaista.

Tilastojen mukaan Emiraattien kouluihin on Syyrian kriisin aikana ilmoittautunut yli 17 000 syyrialaista, ja yli 6 000 syyrialaista on perustanut maahan yrityksen.

"Syyrialaiset perheet elävät normaalia elämää Emiirikuntien turvallisessa ja vastaanottavassa ympäristössä", maa julistaa.

Emiraatit korostaa myös rooliaan syyrialaisten merkittävänä taloudellisena tukijana. Maa laskee antaneensa tähän mennessä noin miljardi euroa, josta reilu puolet on ollut humanitaarista apua Syyrian pakolaisille.

Lisäksi on tuettu islamistisen Isisin vastaista taistelua ja autettu sen kotoaan häätämiä ihmisiä. Emiraatit on rahoittanut Jordaniassa 10 000 hengen pakolasileirin toiminnan sekä kenttäsairaalan, jossa on hoidettu liki puoli miljoonaa potilasta.

Siirtolaisuus ja pakolaisuus pakolaisetsiirtolaisuus Arabiemiirikunnat Suomen IPS

Lue myös

Lapsia rivissä teltan edustalla.

Sadat tuhannet eteläsudanilaiset ovat paenneet konfliktia Etiopian Gambellan alueelle – Koulunkäynti auttaa lapsia vapautumaan traumoistaan

Etiopialaiselle Nguenyyielin pakolaisleirille on paennut tuhansia ihmisiä konfliktista kärsivästä Etelä-Sudanista. 18-vuotias pakolainen Chuol Nyakoach uskoo, että koulutuksesta on hyötyä myös rankkojen kokemusten käsittelyssä.
Miehiä istumassa maassa, toisella puolella rauhanturvaajia tuoleilla.

Yli 100 000 paennut Sudanin Darfurissa – Väkivalta alkoi pian rauhanturvaajien lähdettyä

Noin 250 ihmistä on kuollut tammikuun puolivälin jälkeen tapahtuneessa kahdessa kahakassa. YK pelkää, että väkivalta kasvaa, kun vanhat jännitteet nousevat taas pintaan.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Juho Kahranaho seisoo palestiinalaisen rakennuksen edessä ja katsoo kameraan.

Ensiapua ja traumatyön ohjausta – Juho Kahranaho kertoo, millaista SPR:n avustuslääkärin työ on Länsirannalla

Juho Kahranahon oli tarkoitus lähteä hoitamaan koronapotilaita kenttäsairaalaan Palestiinan Länsirannalle, mutta päätyikin pelastamaan suuhun ammutun miehen hengen ja kouluttamaan paikallisia traumatyössä.
Etiopialainen koululainen piirtää härkää kouluvihkoonsa.

Unicef: Koulusulut ovat lisänneet teiniraskauksia ja lapsiavioliittoja kehitysmaissa

Kouluja on ollut suljettuina pitkiä aikoja kehitysmaissa koronapandemian vuoksi. Tämä on lisännyt muun muassa teiniraskauksien, lapsiavioliittojen ja lapsiin kohdistuvan väkivallan määrää.
Intialaisia naisia kadulla selin kameraan. Naisilla on värikkäät huivit päässä.

Äärihindut häiriköivät Intian musliminaisia naishuutokaupoilla sosiaalisessa mediassa

Sosiaaliseen mediaan on perustettu muun muassa tilejä, joilla jaetaan netistä haettuja musliminaisten kuvia ja huutokaupataan heitä luvatta. Tarkoituksena on vaientaa musliminaiset, jotka eivät alistu äärihindujen ylivaltaan.
Vihanneksia ruokakaupan hyllyllä.

Kiertomaatalous on tehokasta ja kestävää - ”Viljelyn ja karjankasvattamisen yhdistäminen on esimerkki kestävästä ruuantuotannosta”

Karjan lanta kasvattaa satoa ja kasvien jäämät ruokkivat eläimiä sekä parantavat niiden tuotantoa. Aidosti kierrättävänä karjankasvatuksen ja viljelyn yhdistäminen lisäävät myös maatalouden tehokkuutta.
Nainen nojaa otsan käteensä ja istuu penkillä odottamassa terveyskeskuksen oven suulla.

Konflikti jälleen kiihtynyt Etiopian Tigrayssa – Taisteluita pakolaisleireillä ja aktivistien pidätyksiä

Marraskuussa alkanut konflikti on aiheuttanut valtavasti kärsimystä siviileille. YK on vedonnut konfliktin osapuoliin, että siviilit ja pakolaiset jätettäisiin rauhaan.