Emiraatit vakuuttaa auttavansa syyrialaisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Emiraatit vakuuttaa auttavansa syyrialaisia

Yhdistyneet arabiemiirikunnat torjuu syytökset, joiden mukaan Persianlahden arabimaat eivät tee mitään syyrialaisten auttamiseksi.

(IPS) -- Yhdistyneet arabiemiirikunnat torjuu syytökset, joiden mukaan Persianlahden arabimaat eivät tee mitään syyrialaisten auttamiseksi.

Syyrian sisällissodan puhjettua 2011 Emiraatit on myöntänyt yli 100 000 oleskelulupaa Syyrian pakolaisille, sanoo maan ulkoministeri Anwar Gargash. Hänen mukaansa Emiraateissa asuu nyt lähes neljännesmiljoona syyrialaista.

Tilastojen mukaan Emiraattien kouluihin on Syyrian kriisin aikana ilmoittautunut yli 17 000 syyrialaista, ja yli 6 000 syyrialaista on perustanut maahan yrityksen.

"Syyrialaiset perheet elävät normaalia elämää Emiirikuntien turvallisessa ja vastaanottavassa ympäristössä", maa julistaa.

Emiraatit korostaa myös rooliaan syyrialaisten merkittävänä taloudellisena tukijana. Maa laskee antaneensa tähän mennessä noin miljardi euroa, josta reilu puolet on ollut humanitaarista apua Syyrian pakolaisille.

Lisäksi on tuettu islamistisen Isisin vastaista taistelua ja autettu sen kotoaan häätämiä ihmisiä. Emiraatit on rahoittanut Jordaniassa 10 000 hengen pakolasileirin toiminnan sekä kenttäsairaalan, jossa on hoidettu liki puoli miljoonaa potilasta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia