Elektroniikkajätit vainoavat Malesian ihmisoikeusliikkettä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Elektroniikkajätit vainoavat Malesian ihmisoikeusliikkettä

Ihmisoikeudet ei näytä olevan kovin arvostettuja japanilaisten tuotantoyritysten toiminnassa Malesiassa.

Hitachi on yksi suurimmista Asahi Kosein asiakkaista (Kuva: Phalinn Ooi / cc 2.0).

Malesiassa toimiva japanilainen elektroniikkayhtiö Asahi Kosei on ansioitunut tämän vuoden alussa painostamalla paikallisen tuomioistuimen vaientamaan malesialaisen ihmisoikeusaktivistin ja lakimiehen Charles Hectorin blogin.

Hector oli kirjoittanut sivullaan 31 burmalaisen siirtotyöläisen kohtalosta, joita odotti laiton karkoitus heidän riitauttaessaan Asahi Kosein toteuttamat palkanlyhennykset ja palkattomat sairaslomat, Eettisen kaupan puolesta ry kirjoittaa.

Hector oli tiedustellut yhtiöltä lisätietoja ja tuonut tapaukselle julkisuutta blogissaan, kun hänen kysymyksiinsä ei vastattu. Kirjoitukset saivat yhtiön ottamaan yhteyttä tuomioistuimeen, ja viikon kuluttua Hector sai oikeuden määräyksen poistaa blogikirjoitukset ja lopettaa aiheesta puhumisen.

Elektroniikkateollisuuden merkkiyhtiöille, kuten Hitachille, osia valmistavan Asahi Kosein toiminta loukkaa törkeästi sananvapautta ja YK:n julistusta ihmisoikeuksien puolustajista. Asahi Kosei ja siltä tilaavat yhtiöt kuitenkin edelleen kieltäytyvät keskustelemasta siirtotyöläisten asiaa ajavien ryhmien kanssa, eikä työntekijöiden kohtelu ole parantunut, Eetti kirjoittaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia