Ekomatkailusta avain köyhyyden vähentämiseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ekomatkailusta avain köyhyyden vähentämiseen

YK kehottaa jäsenmaita panostamaan ekomatkailuun, jonka uskotaan edistävän ympäristön suojelua ja kestävää kehitystä sekä vähentävän köyhyyttä.

YK:n yleiskokous on hyväksynyt päätöksen, jolla kannustetaan jäsenmaita kehittämään ekomatkailua, jonka uskotaan olevan avain köyhyyden vähentämiseen, ympäristön suojeluun sekä kestävän kehityksen edistämiseen, kertoo UN News.

YK uskoo, että ekomatkailulla saavutetaan positiivisia vaikutuksia tuloihin, työpaikkojen luomiseen ja koulutukseen sekä näiden kautta köyhyyden ja nälän vähentämiseen.

"Päätöslauselma on saanut merkittävää tukea kaikilta maantieteellisiltä alueilta ja kehityskentän aloilta. Tämä on selvä osoitus siitä, että kestävällä matkailulla on tärkeä rooli oikeudenmukaisemman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamisessa kaikille", sanoo YK:n alaisen maailman matkailuviraston UNWTO:n pääsihteeri Taleb Rifai.

UNWTO:n hiljattain tekemän äänestyksen mukaan ihmiset pitävät paikallisten tuotteiden ostamista tärkeimpänä tapana tukea kohdemaata. Myös paikallisen kulttuurin kunnioittaminen, kulttuuriperinnön säilyttäminen, energian säästäminen ja julkisen liikenteen käyttäminen olivat äänestykseen vastanneiden mielestä tärkeää matkustaessa.

Kansainvälisten turistien määrä nousi UNWTO:n mukaan viime vuonna miljardiin. YK:n laskelmien mukaan turismi kattaa yhdeksän prosenttia maailman bruttokansantuotteesta ja jopa joka 12. työpaikka sekä kahdeksan prosenttia köyhimpien maiden kokonaisviennistä ovat riippuvaisia turismista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia