Egyptiläisten pessimismi ennätyslukemissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Egyptiläisten pessimismi ennätyslukemissa

Useimmat egyptiläiset uskovat maan talouden heikkenevän ja oman elintasonsa laskevan, selviää kyselystä.

Useimmat egyptiläiset uskovat maan talouden menevän huonompaan suuntaan ja oman elintasonsa laskevan, käy ilmi tutkimusyhtiö Gallupin kyselystä.

Tutkimuksen mukaan egyptiläiset näyttävät olevan tulevaisuutensa suhteen pessimistisempiä kuin koskaan. Vain yhdeksän prosenttia haastatelluista egyptiläisistä arvioi elämänsä kukoistavaksi, loput kokevat elämänsä olevan kamppailua tai kärsimystä. Kärsimystä kokevien osuus, 34 prosenttia, on nyt suurempi kuin koskaan kahdeksan vuoden tutkimusten aikana.

Ihminen lasketaan Gallupin mittareilla kärsiväksi, jos hän antaa elämälleen arvosanaksi 4 tai vähemmän asteikolla 0–10.

Egyptin talous on kärsinyt kansannoususta ja sen jälkeisistä levottomuuksista. Kyselyn mukaan 80 prosenttia egyptiläisistä uskookin, että maan taloustilanne on huononemassa. Vielä vuoden 2011 lopulla 47 prosenttia uskoi taloustilanteen parantumiseen.

Gallupin mukaan myös egyptiläisten käsitys elintasostaan on laskenut jyrkästi. Jo 55 prosenttia uskoo elintasonsa heikkenevän.

Kysely tehtiin kesäkuussa, pari viikkoa ennen presidentti Mohammed Mursin syrjäyttämistä. Tutkimukseen haastateltiin 1 149:ää yli 15-vuotiasta egyptiläistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia