Ebola vienyt tuhansilta lapsilta vanhemman | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ebola vienyt tuhansilta lapsilta vanhemman

Orpojen määrä voi pian kaksinkertaistua, varoittaa Unicef.

Ainakin 3 700 lasta Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa on menettänyt toisen tai molemmat vanhemmistaan Ebolalle, kertoo YK:n lastenjärjestö Unicef.

Normaalitilanteessa orvot majoitetaan sukulaisten luokse, mutta Ebolan tapauksessa tautia pelätään niin paljon, että monet lapset joutuvat syrjinnän uhreiksi tai jopa hylätyiksi, järjestö kertoo.

Ebola ei ole säästänyt myöskään lasten henkiä: noin 14 prosenttia sairastuneista ja kuolleista on alle 15-vuotiaita. Unicef arvioi, että Ebola-orpojen määrä voi jopa kaksinkertaistua lokakuun puoliväliin mennessä.

Järjestö kouluttaa aikuisia lasten tukihenkilöiksi ja järjestää orvoille asuinpaikkoja, mutta tarvittavista varoista on saatu kokoon vasta neljännes.

Maailman terveysjärjestön WHO:n viimeisimpien tilastojen mukaan alkuvuodesta liikkeelle lähtenyt Ebola-virus oli syyskuun 23:nteen mennessä vienyt yli 3 000 ihmisen hengen. Tartunnan saaneita on yli 6 500, heistä noin 3 500 Liberiassa.

WHO:n ja Lontoon Imperial Collegen tutkimuksen mukaan elleivät taudi kontrollointimekanismit edisty nopeasti, marraskuun alkuun mennessä tartunta voi olla jo yli 20 000 ihmisellä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia