Dokumentti: Suomensomali neuvottelee kapinallisten kanssa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Dokumentti: Suomensomali neuvottelee kapinallisten kanssa

Somalialaistaustaisen Abdullahi Farahin avulla on järjestetty jopa tapaaminen YK:n ja islamistien välille, käy ilmi Kati Juuruksen dokumentista.

Abdullahi Farah pitää siviilityönään kauppaa Espoossa. (Kuva: YLE Kuvapalvelu)

Suomalaisen Abdullahi Farahin avulla on järjestetty tapaaminen YK:n ja Somalian ääri-islamilaisen al-Shabaab-ryhmän välille, käy ilmi Kati Juuruksen tuoreesta dokumentista Yhden miehen rauha.

Dokumentin mukaan suomensomali Farahista on tullut YK:n tärkein linkki kapinallisiin, sillä entisenä Somalian vapautusrintaman jäsenenä hänellä on yhteyksiä sekä Somalian hallitukseen että kapinallisiin.

Dokumentin aikana Farah järjestää tapaamisen YK:n sekä Somalian maltillisemman kapinallisryhmän Hizbul Islamin välille. Myöhemmin järjestyy tapaaminen myös terroristijärjestöksi luokiteltavan al-Shabaabin kanssa, kerrotaan global.finland.fin artikkelissa.

Somaliassa ei ole ollut toimivaa hallintoa 20 vuoteen. Tällä hetkellä suurta osaa maasta pitää hallussaan ääri-islamilainen al-Shabaab-järjestö, joka tunnetaan tiukasta sharia-lain noudattamisesta. Järjestö käy taisteluita väliaikaishallituksen ja Afrikan unionin joukkoja vastaan.

Lisää uusi kommentti