Bosniassa vaietaan edelleen sisällissodan raiskauksista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bosniassa vaietaan edelleen sisällissodan raiskauksista

Tuhannet naiset joutuivat raiskatuiksi Bosnia ja Hertsegovinan sodan aikana 1990-luvulla.

Tuhannet naiset raiskattiin ja pahoinpideltiin Bosnia ja Hertsegovinan sodan aikana Serbitasavallassa 1990-luvun alussa käydyn sodan aikana. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan maa ei ole vieläkään tunnustanut rikosta, eikä tehnyt mitään auttaakseen väkivallan uhreja.

"Hiljaisuus, joka ympäröi Serbitasavallan sota-ajan raiskauksia, joka on kansainvälisesti tunnustettu rikos, on järkyttävää. Sekä viranomaiset että media ovat sivuuttaneet näiden ihmisten kärsimyksen", sanoo Amnesty Internationalin Euroopan ja Keski-Aasian johtaja John Dalhuisen.

Amnesty on vieraillut maassa useita kertoja ajamassa naisten asiaa ja julkaissut raportteja aiheesta, mutta tähän mennessä vain alle 40 raiskaustapausta on viety oikeuteen. Järjestön mukaan monet raiskauksen ja väkivallan uhrit kärsivät yhä henkisistä ongelmista, kuten masennuksesta ja ahdistuksesta.

Amnesty International vaatii, että Serbitasavallan viranomaiset tunnustavat sodan ajan seksuaalirikokset ja tarjoavat heille tarvittavaa lääketieteellistä ja psykologista hoitoa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia