Bhutanin tavoitteena laatumatkailu | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bhutanin tavoitteena laatumatkailu

Bhutan tähtää varakkaisiin matkailijoihin, jotka ovat valmiita maksamaan reilusti palveluista ja jotka kunnioittavat niin luontoa kuin kulttuuria.

Kiveen maalattu pyhimyksen kuva Bhutanissa (Kuva: whl.travel / Flickr.com / cc 2.0)

Bhutan haluaa viisinkertaistaa maassa vierailevien matkailijoiden määrän, kertoo global.finland.fi-sivusto. Lisääntyvän turismin toivotaan lisäävän työpaikkoja luonnonmukaisen viljelyn ohella.

Bhutanin turismia halutaan kuitenkin lisätä hallitusti ja ympäristöystävällisesti. "Meidän täytyy luoda talouskasvua tavalla, joka ei vahingoita ympäristöä eikä rapauta kulttuuriamme”, Bhutanin maa- ja metsätalousministeri Pema Gyamtsh sanoi vieraillessaan Suomessa.

”Emme avaudu matkailulle noin vain ilman että matkailuteollisuus on hallinnassa. Samanlainen reppumatkailu kuin esimerkiksi Nepalissa ei kiinnosta meitä”, Gymatch kertoo.

Ekomatkailu on luonteva valinta luonnon monimuotoisuudesta tunnetussa maassa. Siinä kohderyhminä ovat erityisesti luontoharrastajat. ”He eivät vahingoita vaan kunnioittavat luontoa.” Lisäksi mietittävänä on erilaisia kulttuurimatkailun tuotteita esimerkiksi vanhemmille kohderyhmille.

Bhutanin tavoitteena on 200 000 matkailijaa vuodessa, kun nyt Bhutanissa käy vuosittain noin 40 000 matkailijaa.

Lisää uusi kommentti