Bhutanin maataloudesta täysin luomua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bhutanin maataloudesta täysin luomua

Bhutan on ilmoittanut kieltävänsä torjunta-aineiden käytön ja siirtyvänsä kokonaan luomutuotantoon.

Bhutan on ilmoittanut siirtävänsä koko maataloutensa luomutuotantoon. Maa aikoo kieltää torjunta-aineiden käytön ja luottaa lannoituksessa jatkossa luonnonmukaiseen eläinten lantaan.

Vaikka luomutuotantoon siirtyminen tarkoittaa pienempää satoa, hallitus uskoo tuotannon kasvavan. Erityisesti laadukkaiden elintarvikkeiden viennin Kiinaan ja Intiaan odotetaan lisääntyvän.

Bhutanin maatalous- ja metsäministeri Pema Gyamtsho kertoi kestävän kehityksen konferenssissa Intiassa, että päätös siirtyä luomutuotantoon liittyy sekä buddhalaiseen luonnon kunnioittamiseen, että käytännöllisyyteen.

"Meillä on vuoristoinen maasto. Kemikaalit eivät pysy siellä missä niitä käytetään, vaan ne vaikuttavat veteen ja kasveihin" hän sanoi.

Gyamtshon mukaan maan useimmat maatilat harjoittavat perinteistä maanviljelyä, joten tuotanto on jo nyt pääosin luomua. Kokonaan luomuun siirtymiselle ei ole asetettu aikarajaa, vaan tuotantoa lisätään hiljalleen.

Länsimaissa on perinteisesti uskottu, että luomuun siirtyminen tarkoittaa pienempiä satoja. Bhutanissa ja muualla Aasiassa pienviljelijät kehittävät kuitenkin uusia tekniikoita, joilla maaperän laatu ei heikkene ilman lannoitteita.

Viime vuosien poikkeuksellisen lämpimät säät ovat kuitenkin lisänneet tuholaisten määrää ja osa viljelijöistä myös epäilee torjunta-aineista luopumista. Vaikka tuholaismyrkkyjen käyttö on Bhutanissa on ollut vähäistä, osa viljelijöistä epäilee, että tulevaisuudessa paine niiden käyttämiselle saattaa kasvaa.

Lisää uusi kommentti