Bahrainin tilanne vaatii poliittisia muutoksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bahrainin tilanne vaatii poliittisia muutoksia

Crisis Groupin mukaan ensisijaisena tavoitteena on saada aikaan suunnitelma asteittaiselle muutokselle kohti perustuslaillista monarkiaa.

Manaman levottomuudet ja Saudi-Arabian sotilaallinen interventio heikentävät toiveita rauhanomaisesta muutoksesta Bahrainissa, ja ne voivat muuttaa demokraattista uudistusta ajavat mielenosoitukset sotilaalliseksi konfliktiksi, varoittaa International Crisis Group raportissaan "Popular Protests in North Africa and the Middle East (III): The Bahrain Revolt".

Sotilaallinen interventio ja Bahrainin hallinnon kova linja ovat tehneet poliittisen kriisin rauhanomaisesta ratkaisusta vaikeamman saavuttaa. Koska osapuolten välillä ei vallitse luottamusta, konfliktin ratkaiseminen edellyttää kolmannen osapuolen sovittelutyötä.

Huolimatta vakavista ongelmistaan Bahrain on tunnettu pluralismistaan ja aktiivisesta kansalaisyhteiskunnastaan. Tämä antaa toivoa rauhanomaisen ratkaisun löytymisestä, mutta osapuolten on toimittava pian ennen kuin tilanne pahenee, Crisis Group toteaa lopuksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia