Bahrainin hallitusta kritisoineet terveystyöntekijät vankeuteen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bahrainin hallitusta kritisoineet terveystyöntekijät vankeuteen

Hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin osallistuneita tuomittiin vankeuteen näytösoikeudenkäynneissä, sanoo Amnesty International.

(Kuva: Al Jazeera English / cc 2.0)

Bahrainin sotatuomioistuin on tuominnut 20 terveystyöntekijää jopa 15 vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin yrityksestä kaataa hallitus. Syytettyjen oikeudenkäynti kesti vaivaiset seitsemän minuuttia ja Amnesty International sanoo sen olleen oikeuden irvikuva.

Tuomittuja syytettiin hallituksenvastaisen vihan lietsomisesta, sairaalan valtaamisesta väkivalloin, lääkkeiden varastamisesta ja aseiden varastoimisesta sairaalaan. He työskentelivät sairaalakompleksissa maan pääkaupungissa Manamassa, ja heidät pidätettiin hallituksen vastaisten protestien aikaan maalis-huhtikuussa.

Yleisesti uskotaan, että todellisena syynä syytteille on hallitusta vastaan mieltä osoittaneiden haavoittuneiden auttaminen ja hallituksen toimien avoin kritisointi, sanoi Amnesty Internationalin Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan varajohtaja Philip Luther aiemmin. Tuomitut vapautettiin syyskuun alussa takuita vastaan.

Amnesty kritisoi siviilien tuomista sotatuomioistuimen eteen ja vaatii tuomituille puolueetonta siviilioikeudenkäyntiä. Tuomitut aikovat valittaa päätöksestä. Viime viikolla tuomittiin vankilaan myös ihmisoikeusaktivisteja ja opettajia keväisiin protesteihin liittyen.

"Hallitus tahtoo selvästi lähettää viestin, että ketä tahansa, jonka nähdään ajavan poliittisia reformeja, tullaan kohtelemaan armottomasti", Luther sanoi tuomioiden jälkeen

Lisää uusi kommentti